Politie Zuid-Holland-Zuid

18/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 18-07-2008 o Persberichten district I

AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 17 juli een 45-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. De man raakte bij het inparkeren in de Zonnebloemstraat een andere auto maar maakte zich niet bekend aan de eigenaar van het voertuig. Een getuige belde de politie die erheen ging en de man aanhield. Hij bleek na een blaastest onder invloed van alcohol. Hij blies op de grens van 0,5 promille. De man verklaarde zich niet bewust te zijn geweest van de aanrijding. Het geraakte voertuig liep krasschade op. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Op de Langeweg ter hoogte van een autodealer heeft woensdagmorgen 17 juli een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een bromfietser. De automobiliste een 37-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam op de Langeweg uit een uitrit en verleende bij het de weg opdraaien geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bromfietser, een 35-jarige vrouw uit Dordrecht. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij de bromfietsster gewond raakte en naar het ziekenhuis werd gebracht met een gekneusde enkel.

MEDICIJNEN VERLOREN
ZWIJNDRECHT Een 31-jarige man uit Zwijndrecht heeft zijn medicijnen verloren. Hij verloor ze op donderdag 17 juli 2008 tussen 14.30 en 15.30 uur waarschijnlijk in de Afslag in Zwijndrecht, de straat waar de 31-jarige man woont. De man was op weg naar de Kort Ambachtlaan. De medicijnen zaten in een donkerblauw fluwelen zakje. Het gaat onder andere om het medicijn Concerta dat bij overmatig gebruik bewusteloosheid en coma kan veroorzaken. De 31-jarige man waarschuwde in de avond de politie. Een zoektocht leverde niets op. De politie liet een SMS-alert eruit gaan in de hoop dat iemand de medicijnen vindt. Dit is tot op heden nog niet gebeurd. Indien u de medicijnen vindt, breng deze dan naar een nabijgelegen politiebureau.

AANHOUDING IN ONDERZOEK NAAR LASTIGVALLEN MEISJE (7) (vervolgbericht 10 maart j.l.)
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmorgen 18 juli een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden in het onderzoek naar het lastigvallen van een 7 jarig meisje uit Dordrecht. Zij werd op 8 maart j.l. door een onbekende man lastiggevallen in de brandgang gelegen tussen de Singel en de Dijkstraat. Het meisje was in de buurt aan het spelen met een vriendinnetje toen de man haar lastigviel. De man zou daarna weggereden zijn op de fiets. Het signalement van de verdachte leidde de politie naar de aangehouden 30-jarige. Hij is ingesloten voor verhoor.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 17 juli een 50-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie kreeg de melding dat er op de Troelstraweg mogelijk iemand onder invloed van alcohol wilde gaan rijden. Agenten namen poolshoogte en troffen de 50-jarige verdachte aan in de auto. Bij het zien van de politie ging de man er als een haas vandoor. Hij werd op de Savornin Lohmanlaan klemgereden. Eenmaal op het politiebureau moest hij blazen, hij blies 0,9 promille. De man werd heengezonden met een rijverbod van 3 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.