Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Insluipingen in Loosdrecht

Loosdrecht, 18-07-2008 o De afgelopen week zijn er insluipingen geweest in een aantal woningen in Loosdrecht. De politie adviseert, ook wanneer je zelf thuis bent maar bijvoorbeeld even naar boven loopt, er voor te zorgen dat de woning goed afgesloten is.

Er werd woensdag 16 juli ingeslopen in een woning aan de Nieuw Loosdrechtsedijk. Uit de woning werd een tas met daarin een paspoort, bankpassen en een rijbewijs weggenomen. Eerder deze week werd er ook ingeslopen op twee adressen op de Oud Loosdrechtsedijk. Op woensdag 9 juli werden bij een insluiping onder andere twee cameras, een mobiele telefoon en een portemonnee gestolen. Op zondag 13 juli werd een insluiper overlopen door een bewoner, waarna de insluiper er zonder buit vandoor ging. In dit geval ging het om een blanke man van ongeveer 30 à 40 jaar, circa 1.75/1.80 lang met een breed postuur. De man heeft kort zwart haar en droeg een donkere trui.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met 0900 8844 of anoniem melding maken via 0800 7000.

De politie adviseert, ook wanneer je zelf thuis bent maar bijvoorbeeld even naar boven loopt, er voor te zorgen dat de woning goed afgesloten is.

Klik hier voor meer informatie over inbraakpreventie >>