Gemeente Wervershoof


* Bekendmakingen

Logboek Wervershoof april 2008

30 apr 2008
Peter en Koen Dekker nemen met Sunshine Orchids deel aan "Kom in de kas".

"Orchidee blijft handwerk".
In de wereld van de teelt speelt de computer een belangrijke rol. Toch blijft er ruimte voor handwerk. Bijvoorbeeld bij Sunshine Orchis.De orchidee staat immers centraal bij het Wervershoofse bedrijf., komend weekeinde een van de deelnemers aan "Kom in de kas". Aanvankelijk draaide het bij Peter Dekkers om de roos. "In de jaren zeventig had je de energiecrisis en toen zocht mijn vader naar een energiearme teelt. Daardoor stapte hij over op de orchidee", legt Koen Dekker uit. Met zijn vader runt nu hij het bedrijf. Bij de behandeling van de plant worden de handen gebruikt. De orchidee is een teer product. De bloem bestaat uit verschillende delen die gauw willen loslaten. Dan is ie beschadigd en dat kan natuurlijk. Daarom moet je er voorzichtig mee wreken. Ervaring is belangrijk. Sunshine Orchids werkt jaarlijks naar verschillende piekmomenten toe. De feestdagen en de feestelijke dagen zijn belangrijk, Allerheiligen en Allerzielen, de kerst, Valentijnsdag en de Nederlandse en Franse moederdag.
Vader en zoon Dekker hebben zo'n veertig orchideëen. "Kom in de kas"is de naam voor de open dagen van de Nederlandse glastuinbouw. In 24 teeltgebieden in Nederland kunnen belangstellenden in zo'n driehonderd kassen een kijkje nemen,dit jaar op 5 en 6 april. In de Kop van Noord-Holland heeft twee gebieden: Obdam en Wervershoof.

Tevredenheid over 't Grootslag
Woningcorporatie Het Grootslag werd op vijf punten doorgelicht en behoort met haar eindcijfer 8 opnieuw tot de top van Nederlandse woningcorporaties.
Waarmee wederom goed gescoord werd op gebied van dienstverlening.

Medemblik vol muziek en theater
"Doe Medemblik en Meer". Dat is het motto van een nieuw cultureel programma in de gemeente Medemblik. De feestelijke aftrap van dit fenomeen is zaterdag 5 april. Diek r ijgt een officieel tintje door de aanwezigheid van de wethouders Geri Kroezen (Andijk), Ria Wilms (Wervershoof) en Jan Entius (Medemblik).
Zij verrichten omstreeks 12 uur de opening van de manifestatie. Maar eerst is er een korte rondgang door de gemeente. Voor kinderen is er een ballonnenwedstrijd. Een steltloper en een ballonnendraaier vertonen hun kunsten.
Daarna barst op verschillende plekken in Medemblik, Andijk en Wervershoof het tweedaagse programma los op het thema "muziek en theater". Tientallen verenigingen en organisaties werken gratis mee. Zaterdag kan de jeugd van 4 tot 8 jaar terecht bij molen De Hoop in Wervershoof voor verhalenverteller Gea Hoogland. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen jumpen bij basisschool Sint Werenfridus in Wervershoof. Voor volwassenen speelt er een big band in De Schoof. Er volgen nog andere themaweekenden.

Feestelijk opening De Hoop
Korenmolen De Hoop in Wervershoof gaat zondag 27 april weer open voor publiek. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten voor jong en oud. Op veler verzoek is de tentoonstelling "(Oude) beroepen rondom de molen" met een seizoen verlengd.
Om 11.00 uur opent de voorzitter van de stichting Gidus van der Swaluw het molenseizoen.Daarna starten demonstraties van oude beroepen als schapen scheren, netten boeten en breien, manden vlechten, touw knopen, ijzer smeden, imkerwerk, waskaarsen maken en palingroken. Het eerste vat vers gerookte paling is om een uur of wee klaar voor consumptie. De animo was vorig jaar erg groot, dus kom niet te laat. Voor kinderen is er tussen 12.00 en 16.00 uur een speciaal programma. De kinderen van de basisscholen uit de gemeente Wervershoof hebben allemaal een kleurplaat van de molen gekregen en kunnen deze op de openingsdag inleveren. Hiermee zijn mooie prijzen te verdienen, net als met het leuke spellencircuit.
Voor de allerkleinsten is er een clown en staat er een grabbelton. Het Andijker Havenkoor verzorgt de hele dag door optredens.

Onderscheiding Bimmerman
Bimmerman Projectafbouw uit Wervershoof is onlangs benoemd tot digitale aannemer van 207.
Deze prijs is bestemd voor innovatieve en praktische ICT-toepassingen, die een voorbeeld voor anderen kunnen zijn. Het bedrijf heeft een website waarop klanten klachten kunnen melden. Bimmerman voert verbouwingen in winkels uit.

Start onderzoek wonen Vlietlanden
Vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties van Wervershoof hebben gisteravond ingestemd met het onderzoek naar de mogelijkheid van permanent wonen op park De Vlietlanden. Aan Bureau KuiperCompagnons en SAOZ uit Rotterdam zal advies worden gevraagd op respectievelijk stedenbouwkundige en financieel-juridisch gebied. Een speciale commissie van de fractievoorzitters heeft dit besloten. De oppositie (CDA, VVD en PW) praat ook mee, nu is besloten dat in het openbaar wordt vergaderd.
Doel is te laten uitzoeken of het wijzigen van de bestemming van het recreatiepark naar "recreatie, permanent wonen toegestaan" haalbaar is.
Nu is de vergunning voor permanent bewoning persoonsgebonden. Als permanent bewoning zonder meer mogelijk wordt zal de waarde van de bungalows stijgen. Omgekeerd keldert deze als na verhuizing of overlijden alleen recreatieve verhuur mogelijk is. Een aantal huidige bewoners heeft er ooit veel geld voor betaald omdat werd voorgespiegeld dat permanent bewonen was toegestaan. Parkexploitant Vlietlanden BV heeft er weer belang bij dat het park geen woonwijk wordt. Er is sprake van belangenverstrengeling, heeft minister Ter Horst van binnenlandse zaken al aangegeven.
Enkele raadsleden wonen zelf op De Vlietlanden. Een van de belangrijkste vragen is welke kosten te verwachten vallen. De gemeenteraad wil niet dat Wervershoof daarvoor opdraait. De bedoeling is dat de bureaus voor 14 mei antwoord geven en op 19 en 20 mei hun bevindingen presenteren. De commissie zou de gemeenteraad vóór
1 juli moeten adviseren, waarna die een besluit neemt.

Gemeente onttrok recreatievoorzieningen aan Vlietlanden

Miljoenenclaim van bungaloweigenaren
De Vereniging van bungaloweigenaren (VVE) op park De Vlietlanden heeft de gemeente Wervershoof een schadeclaim van 18 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. VVE Vlietbelangen verwijs de gemeente gronden te hebben onttrokken aan het recreatiepark waardoor recreatieve voorzieningen niet meer beschikbaar zijn.
Voorzitter Frank van Dammen van VVE Vlietbelangen heeft hierover een brief naar het gemeentebestuur gestuurd. Volgens hem werd onlangs duidelijk dat een gebied ten zuiden van het recreatiepark vorig jaar is overgedragen aan Staatsbosbeheer.De strook grond valt binnen het bestemmingsplan Onderdijk-De Vlietlanden (derde fase). Dit plan werd in 1995 goedgekeurd als uitbreiding van het recreatiepark van 205 tot 270 woningen.
Hierdoor zijn ook de voorgeschreven recreatieve onderdelen niet meer beschikbaar, aldus Van Dammen. Hij moet de openluchtmanege, een trapveldje en een visvijver met steiger.
De gemeente keurde al eerder een golfbaan goed op een voor recreatie bedoeld deel van de Vlietlanden. Daarmee is ruim de helft van het grondgebied dat in het bestemmingsplan voor recreatie is bedoeld niet meer beschikbaar, aldus de brief.
De aantrekkingskracht van het park verminderd. De verhuurmogelijkheden en de waarde van de huizen als recreatieverblijf nemen sterk af, schrijf van Dammen. De gezamenlijke eigenaren becijferen de waardedaling per bungalow op gemiddeld 70.000 euro, maal 270 is ruim 18 miljoen euro.
Vlietblangen wil nu van de gemeente weten wanneer en waarom Wervershoof dit heeft goedgekeurd.
Wethouder Piet Mosch zegt in een reactie dat niet de gemeente maar De Vlietlanden zelf verantwoordelijk is voor wat nu is gebeurd. De overdracht komt voort uit een raadsbesluit van ruim vier jaar terug. Daarin gaf de raad een perceel agrarische grond tussen De Vlietlanden en het beboste natuurgebiedje van Staatsbosbeheer de bestemming "Natuur met een beperkte agrarisch functie". Het was volgens Mosch de bedoeling dat Staatsbosbeheer dat in handen kreeg. De toenmalige parkexploitant Jan van Vliet kocht het echter van de agrariër om er een deel van zijn golfbaan op te maken. Uiteindelijk werd bij de recente uitbreiding van de golfbaan bedongen dat Van Vliet alsnog een stuk grond aan Staatsbosbeheer zou overdragen. In 2007 kwam deze strook, waar de visvijver en het trapveld liggen, in handen van Staatsbosbeheer. Volgens Vlietlandenbewoner Ben van Althuis die van Dammen bijstaat in deze zaak, zal de manege sowieso weg moeten. Ook de andere voorzieningen kunnen volgens hem niet meer als zodanig worden gebruik. Staatsbosbeheer wil een natuurlijk gebied, met meer zuidelijk een wandel- en ruiterpad. Dat heeft dan niets meer te maken met recreatieve voorzieningen van het park zelf.

Gregoriusspeld als dank voor jaren inzet
Mariët de Graaf-Duin heeft zondag de Gregoriusspeld gekregen. Ze is al 20 jaar organist van het Sint Josefkoor in de gelijknamige rooms-katholieke kerk in Zwaagdijk-Oost. Als de dirigent van het koor op vakantie is neemt ze de honneurs waar. Echtgenoot Michel de Graaf mocht de onderscheiding bij zijn vrouw opsleden. De familie van Mariët de Graaf is goed vertegenwoordigd bij het koor, zegt woordvoerder John Groot. En van alle vrijwilligers moeten wij het toch hebben. Bij Werenfriduskerk in Wervershoof werd ook een Gregoriusspeld uitgereikt. Wil Sijm van het herenkoor zong eerst 20 jaar in Zwaagdijk. Hij maakte de 40 jaar vol in Wervershoof.

Hessing blij met contract Schuitema
Groenteverwerkend bedrijf Hessing heeft een flinke order binnengehaald. Tussen nu en een jaar levert het bedrijf alle verse gesneden groente en fruit aan supermarkteigenaar Schuitema. Die exploiteert onder meer C1000.
Directeur Frank Hessing is heel blij met de forse order. Hessing leverde overigens al een derde van de dagverse producten voor het koelvak van de supermarktketen. De rest van de levering aan Schuitema was in handen van groentesnijder Heemskerk uit Rijnsburg. Het bedrijf in Zwaagdijk-Oost heeft sinds enkel weken de hele order in handen.

Nog dit jaar start van reconstructie om Driehuizen "breed en veilig"te maken
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier begint nog dit jaar met de reconstructie van de Driehuizen en Kerspelweg. De weg wordt een meter breder en krijgt een verkeersveilige inrichting. Ze komen er stroken voor linksafslaand verkeer bij de kruisingen. Over de inrichting van het stukje bebouwde kom nabij de dijk volgt nog overleg. De Driehuizen/Kerspelweg is een zogenaamde gebiedsontsluitingsweg. Op deze weg moet verkeer vlot zijn weg kunnen vinden uit het gebied tussen Noorderdijk in Wervershoof en de Drechterlandseweg. De maximum toegestane snelheid is er 80 kilometer per uur. Dat wordt er doorgaans ook gereden, maar de Driehuizen en de Kerspelweg zijn nooit als zodanig ingericht. De weg is te smal en de kruispunten onveilig. Er is dan ook al een groot aantal ongevallen gebeurd, in 2004, 2005 en 2006respectievelijk tien, vijf en zestien.
Het Hoogheemraadschap heeft de weg in zijn verkeersveiligheidsplan opgenomen. Het bestuur heeft nu besloten 640.000 euro uit te trekken voor een reconstructie. Die zal in fase plaatsvinden. De plannen worden met argusogen bekeken door de bewoners van de huizen aan de noordkant van de Driehuizen. Zij klagen al bijna 20 jaar over langsrazend verkeer.

Jeugd en alcohol centraal in "Dag van het gesprek" Alle gemeenten in West-Friesland en Schagen organiseren deze en volgende week een "Dag van het gesprek"over de regionale problematiek van alcohol en jongeren. Gemeenten als Enkhuizen, Stede Broec, Wervershoof en Andijk zijn nog naarstig op zoek naar ouders, jongeren of allebei voor deelname aan de gesprekken.

Staatsbosbeheer bezig met laatste onderhandelingen

Groot natuurgebied bij Grote Vliet
De omstreden strook grond bij bungalowpark De Vlietlanden is een klein stukje van het gebied dat Staatsbosbeheer tenwesten van de Grote Vliet bezit. De natuurbeheerder is bezig met de laatste grondonderhandelingen. Nog een hectare of zes, dan kan de shcop er in, zegt opzichter Nathan Krab.
Staatsbosbeheer werk in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit(LNV) aan het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden.
Zij beheert in Nederland bijna 250.000 hectare. In het oosten van West-Friesland heeft zij verder onder meer de vooroevers bij Wervershoof en De Weelen in handen.
Op de bijna zestig hectare naast de Grote Vliet wil zijn "beleefbare natuur" tot stand brengen. Op dit moment loopt er al een pad vanaf de Grutteweide door bebost terrein en langs vogelreservaten richting Wervershoof. Als alles doorgaat is het gebied groot genoeg om een rondje te maken. Zonder dat de wandelaars, fietsers of ruiters broedende vogels en andere natuurontwikkelingen in de weg zitten. Ook de "kippentuin"(reigerkolonie) ten noordoosten van De Vlietlanden en nog vijf hectare naast en achter het stoomgemaal zijn inmiddels eigendom van Staatsbosbeheer. Een lang gekoesterde wens is ooit een fietspad ten westen van de Kleine vliet naar medemblik te kunnen aanleggen.
Verwacht wordt dat het bij de Grote vliet mogelijk is om een goede combinatie tusse recreatie en natuur te maken. Wat de strook ten zuiden van De Vlietlanden betreft is afgesproken dat in elk geval de opstallen, zoals de manege, verdwijnen. Het trapveldje en andere recreatieve voorzieningen kunnen voorlopig gewoon gebruik worden. Er is overleg met de gemeente Wervershoof en parkexploitant Vlietlanden B.V. over een plan om tegen de Vlietlanden aan "een grote speelweide" te maken. Openbaar, met een paar doelen of zo. Als Staatsbosbeheer alles in bezit heeft, kan er een plan gemaakt worden. Zij legt bij de inrichting van gebieden de nadruk op recreatie voor rustig gebruik. Het gebied zal worden ingericht als onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, hete netwerk van natuurgebieden in Nederland. Als de richtlijnen worden gevolgd zal een derde uit riet- en moersland bestaan, een derde uit bosschages en een derde uit open ruimte, met ertussen ruimte voor recreatie.

Zwerversbestaan zonder thuisgevoel
Onderdijk, Vianen, Lanaken en Gerona. Het zijn de plekken waar wielrenner Huub Duyn zich ophoudt. Hij voelt zich net een halve wervers. Is overal en nergens. Dat vindt hij eigenlijk niets. Binnenkort wil hij een plek voor zichzelf hebben. Zondag rijdt de 23-jarige Onderdijker de Amstel Gold Race. Lichamelijke rampspoed laat weinig heel van zijn seizoen.
De jeugdige Westfries kampt al het hele jaar met een adervernauwing in zijn linkerbeen. Twee jaar gelden, in zijn tijd bij de Rabobank had hij er ook al last van. Toen kon hij de pijn redelijk negeren. Nu zijn de klachten erger geworden. Een bezoek aan de specialist bracht duidelijkheid. Een knik in de ader veroorzaakte de pijn. Daarnaast staat zijn bekken scheef door een verkeerde houding op de fiets. Een voortvloeisel uit de pijn in zijn been. Net als de blokkade in zijn heup.
In de maand maart werkte hij hard aan zijn herstel. Juist in het seizoen van de klassiekers, waarin Duyn zich wilde presenteren aan het grote publiek kampt de Onderdijker met lichamelijk ongemak. Hij wilde zo graag schitteren in de Ronde van Vlaanderen, bijna twee weken geleden, maar hij haalde de finish niet. De zware eendaagse liggen hem het meest. Hij rijd ook de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
Hij geniet het vertrouwen van de Amerikaanse wielerformatie. Bij Slipstream heeft hij niks te klagen.
Het zwervende bestaan dat hij als renner leidt, staat hem tegen. Heel soms is hij thuis in Onderdijk, dan bij zijn vriendin in Vianen, bij een vriend in Lanaken en dan weer met de ploeg in Gerona. Eigenlijk vind hij het maar niks, steeds maar reizen. Hij is toe aan een vaste plek. Het is er nog niet van gekomen iets te zoeken. Had het te druk. Misschien dat hij iets kan vinden als hij geopereerd is. Dan moet hij toch rusten. Onderdijk wordt het zeker niet, net als Vianen. Het zal Gerona of ergens inde buurt van Maastricht worden. Maar hij verlangt eerst naar de dag dat hij volledig pijnvrij kan fietsen.

17 parkieten gestolen uit volière winkel
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag zeventien parkieten gesloten uit de volières van een dierenspeciaalzaak aan het Zijdwerk in Wervershoof. De parkieten zaten in twee hokken naast de winkel. De dieven konden de sloten van de hokken forceren. De vogeldieven hadden geen interesse in de klienere exemplaren. Alleen de grote parkieten namen ze mee.

MFC medekoploper
Het scenario in de derde klasse ontrolt zich op ideale wijze voor MFC. Zelf won het gisteren van VVW (2-1), terwijl koploper ZAP ten onder ging tegen Kolping Boys. De Medemblikkers voeren nu samen met Kolping de ranglijst aan.
Zondag 27 april bleek dat VVW er ook de laatste competitiewedstrijd niet in slaagde de laatste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Tot teleurstelling van trainer Volkert Jan Putting won Vrone met 0-1 in Wervershoof. De enige treffer op het veld van de Wervershovers viel uit een strafschop. Alhoewel er weinig meer op het spel stond, streed VVW wel degelijk voor de punten. We hebben het absoluut niet cadeau gegeven. Deze wedstrijd is typerend voor de laatste periode. We krijgen schlemielige doelpunten tegen en hebben zelf geen greintje geluk, aldus de trainer.

Toch 44 fietsers van Newcastle naar Hull

Toerclub Wervershoof "goes Britain"
Het zal even wennen zijn de eerste kilometers in Engeland: links rijden. De fietsers van Toerclub Wervershoof starten disndag voor de it Wervershoof-Newcastle-Wervershoof.
Vorig jaar reed de toerclub van Parijs naar Wervershoof wat eengroot succes was. Disndag starten 44 fietsers en twee chauffeurs rond 12 uur bij winkelcentrum De Molenhoek. De eerste etappe gaat vai de Schermer, Akersloot Uitgeest, heemskerk en Beverwijk naar Ijnuiden, waar wordt ingescheept voor de bootreis naar Newcastle in Noord Engeland. Woensdag komen de fietsers daar aan. Vanaf Newcastle zal een gedeelte van de Columbia fietsroute worden gevolgd. Ze rijden een deel van de eerste rit in Engeland langs de bekende Muur van Hadrianus (Hadrian's Walle), in 122 na Christus gebouwd langs de toenmalige grens van het Romeinse rijk. Er is zelfs gelegenheid een klein stukje Schotland mee te pikken. Ze hopen na ongeveer 160 kilometer aan te komen bij Durham, waar een hotel is geboekt. De derde etappe voert ze door mooie stukjes Engeland. Niet helemaal vlak, dus goed voor de kuiten. Na 150 kilometer is Harrogate het eindpunt van deze etappe. Vrijdag rijden ze 150 kilometer richting Hull, op vrijwel vlak terrein. In Hull zal vrijdagavond worden ingescheept voor de bootreis naar Europoort. Op zaterdag voert de vijfde en laatste etappe (160 kilometer) de deelnemers naar Wervershoof. Daar hopen ze om ongeveer 18 uur aan te komen.
Inmiddels is Toerfietsclub Wervershoof officieel opgericht en ook toegelaten tot de Nederlandse Toer Fiets Unie.
Al een aantal jaren wordt in groepsverband zondagmorgen en woensdagmiddag gefietst, de laatste maanden ook op maandag- en vrijdagmiddag.
Het doel van de vereniging is het bevorderen van het toerfietsen, of het nu met de racefiets, mountainbike of de gewone toerfiets is. Er worden toertochten gereden in de recreatieve sfeer, dus niet in wedstrijdverband en er worden fietsevenementen georganiseerd. De vereniging telt inmiddels 50 leden. Leden betalen 40 euro per jaar en dan tevens lid van de NTFU.

Lang niet zo erg als de tandarts
Wervershover Sjaak Steltenpool (59) trok een gezicht alsof hij wel duizend mensen kent die een onderscheiding méér verdienen dan hij. Toch kreeg hij er gisteren een. Het is lang niet zo erg als de tandarts, stelde burgemeester Floor Vletter hem gerust. Steltenpool is sinds 1979 actief op het terrein van de volksmuziek en
-cultuur. Hij is mede oprichter, componist, tekstschrijver en muzikant bij het (Wervershoofs) volksorkest. Schreef revues en liedjes voor bruiloften en jubilea in het West-Fries dialect en is bedenker, schrijver en leider van de West-Friese quiz.
Wervershoof scoorde met vier onderscheidingen hoog, zei Vletter. Vanwege de hechte samenleving waar veel mensen zich thuisvoelen en voor inzetten.
Hij had de mensen opgehaald in een antieke bus. Een grote verrassing voor de vier. Atie Dudink-Beerepoot (67) uit Zwaagdijk-Oost was gisteren 45 jaar getrouwd en dat dat ze een dagje zou uitgaan. Zij was sinds de jaren 80 actief, onder meer als bestuurslid bij het Katholiek Vrouwengilde, de St. Jozefparochie en de ouderenbond KBO in Zwaagdijk-Oost. Ook is zij een gewaardeerd vrijwilligster voor de Zonnebloem.
De 76-jarige Niek Hoogland uit Wervershoof was van 1980 tot 2007 lid van de barcommissie van cultureel centrum De Schoof in zijn woonplaats. Naast het bemannen van de bar gedurende 27 jaar verzorgde hij koffie en thee voor de deelnemers aan de vele activiteiten en verzorgde hij de prijzen ten behoeve van de klaverjasavonden. Gerard Kroon uit Zwaagdijk-Oost is 65 en was lange tijd werkzaam in het onderwijs. Vanaf 1970 is hij beheerder, penningmeester (tot 2002) en bestuurslid van de Stichting Dorpshuis in Zwaagdijk-Oost. Verder was hij sinds 1981 bestuurslid van biljartclub De Ark te Zwaagdijk-Oost. Al vanaf 1977 is hij actief voor en tijdens buitenschoolse activiteiten voor de schooljeugd.

Grootslag beste
Woningstichting het Grootslag komt als beste corporatie uit de bus als het gaat om de dienstverlening rondom huur betalen. Dat blijkt uit de jaarlijkse kwaliteitsmeting van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector onder bijna 200 corporaties. Het Grootslag scoorde op dit punt een 8,47, terwijl hete landelijk gemiddelde op 8,05 ligt. Het onderdeel huur betalen is een van de punten waarop het KWH een corporatie meet. Door deze meting wordt de kwaliteit van dienstverlening zichtbaar: hoe snel een klant wordt geholpen en of klachten serieus worden genomen. Volgens directeur Hans Kröger is het incassobeleid "streng, maar sociaal"; niemand wil huurachterstand.

Viering Koninginnedag 2008
In Onderdijk is het feest tussen 10 en 19 uur Om 10.15 uur vertrekt de optocht met Jong Leven voorop bij restaurant De Vooroever naar speeltuin de Neshof. Daar is een luchtkussen. Voor jonge kinderen zijn er spelletjes, de kinderen vanaf groep 4 gaan hutten bouwen. Ouderen krijgen koffie met een oranje tompouce. Om 14.30 uur staat er een "levend"tafelvoetbalspel"klaar. De viering wordt afgesloten met een Oranjebal in restaurant De Vooroever.
In Wervershoof is het koninginnefeest op sportpark De Westrand. De vrijmarkt begint om 7 uur. Vanaf 13 uur zijn er tal van spelletjes met om 15 uur een prutmarathon gevolgd door Ter land, ter zee in en de lucht (16 uur).

Rollator Spreekuur Wervershoof
De Omring houdt in mei een rollatorspreekuur in verzorgingshuis Sint Jozef in Wervershoof. Belangstellenden kunnen gratis hun rollator laten nakijken en laten afstellen.
Tijdens eerder gehouden spreekuren is gebleken dat veel rollatorgebruikers last hebben van pijnlijke polsen ,schouders of rug. Maar liefst 90% van de rollators was niet goed afgesteld. Ook moest er vaak gesleuteld worden aan de rollators.

Voetbal in Wervershoof bestaat 80 jaar
Vooruitgang Vergt Wilskracht nog altijd van toepassing. Voetbalvereniging VVW staat op 10 en 31 mei even stil bij het 80-jarig bestaan. Zaterdag 10 mei vindt tussen 15.00 en 17.30 uur een jubileumreceptie plaats waarop het boek met daarin de historie van VVW in geuren en kleuren wordt gepresenteerd> Drie weken later wordt het seizoen 2007-2008 afgesloten met de wedstrijd Oud-VVW tegen Oud-Volendam en een feestavond.
In de zondagse naam van Voetbal Vereniging Voewtbal Vereniging Wervershoof vallen de woorden vooruitgang en wilskracht op. De stap naar het nieuwe sportpark De Westrand van enkele jaren geleden was voor de club en de ambities een enorme stap voorwaarts. Het leek er een tijdje op dat alleen nieuw VVW zih wel zou voelen op de eigentijdse accommodatie, die zich niet meer aan de voet van de RK Kerk bevond. Maar het moois aan de Theo Koomenlaan en de successen (in vier jaar tijd twee keer promotie) hadden gelukkig ook hun aantrekkingskracht op de (wat)oudere leden en supporters. Met de oprichting op 8 mei 1928 was VVW een van de voorlopers in het RK voetballand van West-Friesland. In Hoorn was Always Forward zeven jaar eerder al voorgegaan. Vanaf het seizoen 1933-1934 speelde VVW op het veld achter de RK Kerk. Het kerkbestuur legde de accommodatie aan en al snel kwam pastoor Bonnet met een fikse schenking voor de bouw van kleedkamers en (heel modern) daarboven een tribune. Ondanks dat 80 jaar niet een "echt" jubileum is (De KNVB hanteert 75, 90 en 100 jaar) wordt het wel degelijk gevierd. Iedere kans op een feestje moet worden benut.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 ZG en Postbus 41, 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171