Gemeente Den Haag

Geef een dier een tweede kans

Tot en met 17 september 2008 loopt de actie 'Geef een dier een tweede kans'. De actie is een initiatief van het Haags Dierencentrum, de Dierenambulance Den Haag e.o., Knaagdierenopvang t Knagertje en de Haagse stadsboerderijen. Zij hopen dat veel dieren uit de verschillende Haagse dierenopvangcentra weer een goed nieuw thuis krijgen.

Klaar voor een nieuw leven
In de opvangcentra zitten veel honden, katten, konijnen, vogels en knaagdieren die een tweede kans verdienen. Deze dieren zijn om diverse redenen in de dierenopvang terechtgekomen, maar dankzij veel aandacht en goede verzorging zijn ze klaar voor een nieuw leven bij een nieuwe baas.
De Haagse stadsboerderijen besteden tijdens de actie aandacht aan de opgevangen dieren. Op de boerderijen hangen afbeeldingen met een korte beschrijving van dieren uit de opvangcentra. Op een aantal stadsboerderijen worden tijdelijk cavias of kleine knagers uit Knaagdierenopvang t Knagertje geplaatst. De vele bezoekers van de stadsboerderijen komen op deze manier in contact met de dieren uit de opvangcentra, waardoor ze eerder een nieuwe eigenaar vinden. De medewerkers van de stadsboerderijen geven desgevraagd adviezen over het verantwoord houden van huisdieren en verzorgingstips.

Wedstrijd
Op de stadsboerderijen liggen speciale 'Geef een dier een tweede kans- kleurplaten met woordzoeker klaar voor de kinderen. Met de hieraan gekoppelde wedstrijd zijn leuke prijzen te winnen.

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/dierenwelzijn.