FHG Bank

Drie projecten genomineerd voor 10e FGH Vastgoedprijs!

Persbericht uitgegeven op donderdag 18 juli 2008

Uit een twintigtal inzendingen heeft de vakjury drie projecten geselecteerd die kans maken op de FGH Vastgoedprijs 2008. De winnaar van deze tweejaarlijkse prijs voor onderscheidend ondernemerschap in de Nederlandse vastgoedmarkt wordt op 10 november bekendgemaakt in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit jaar viert de prijs tevens haar lustrum; het is de 10e maal dat de prijs uitgereikt wordt.

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

* Entre Deux, Maastricht; herontwikkeling van een vervallen winkelgebied tot een toegankelijke winkelstraat van hoge stedelijke en architectonische kwaliteit.
Initiator/ontwikkelaar: 3W Vastgoed bv / Multi Vastgoed bv
* Kraanspoor, Amsterdam; herontwikkeling van het Kraanspoor van de voormalige NDSM-werf tot hoogwaardig, industrieel vormgegeven kantoorlocatie voor bedrijven in de creatieve industrie. Initiator/ontwikkelaar: ING Real Estate Development
* Musiskwartier, Arnhem; herontwikkeling van een verpauperd centrumgebied tot een volwaardig onderdeel van de binnenstad. Initiator/ontwikkelaar: Multi Vastgoed

Na twee beoordelingsrondes zijn deze drie projecten door de onafhankelijke vakjury genomineerd. De acht juryleden vertegenwoordigen toonaangevende organisaties uit de vastgoedbranche. Daardoor benaderen de juryleden de projecten vanuit hun eigen vakgebied en bijbehorende invalshoek. De FGH Vastgoedprijs beloont onderscheidende initiatieven in de vastgoedmarkt. De prijs is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Daarnaast beoordeelt de jury in hoeverre het initiatief een gezonde projecteconomie laat zien en een verantwoord projectrisico heeft. Tot slot spelen ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact een rol.

De FGH Vastgoedprijs is in 1989 ingesteld door FGH Bank en in 1990 voor het eerst uitgereikt. Inzending staat open voor Nederlandse vastgoedobjecten die in de twee jaar voorafgaand aan het jaar van uitreiking in gebruik zijn genomen en een vloeroppervlak hebben van minimaal 5.000 m2. Zowel nieuwbouw als herontwikkelings- en renovatieprojecten komen in aanmerking.

Samenstelling jury FGH Vastgoedprijs 2008
De jury onder voorzitterschap van de burgemeester van Utrecht, de heer mr. A. Wolfsen, is samengesteld uit vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties die professioneel betrokken zijn bij het commercieel vastgoed in Nederland.

* mr. A. Wolfsen
Burgemeester van Utrecht, juryvoorzitter

* mr. drs. L.C. Brinkman
Voorzitter Bouwend Nederland, vice-voorzitter
* R.Th.G. Brinkel
Brinkel Beleggingen B.V.,winnaar FGH Vastgoedprijs 2006
* drs. R.J.M. Hogenboom MRICS
Voorzitter Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN)

* P.C. Keur
Directievoorzitter FGH Bank N.V. / waarnemend directievoorzitter Rabo Bouwfonds

* mr. P.G.A. Noordanus
Voorzitter Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom)

* J.W. van Schooten
Voorzitter Bond van Nederlandse Architecten (BNA)
* drs. C. van Zadelhoff
Adviseur DTZ Zadelhoff

Winnaars FGH Vastgoedprijs
2006: Maatschap Des Indes: Hotel Des Indes, Den Haag 2004: Bouwbedrijf Maas-Jacobs B.V.: Herontwikkeling binnenstedelijk woon- en winkelgebied ât Sas, Breda
2002: Amstelland Ontwikkeling Vastgoed B.V.: kantoorgebouw Forum, Amsterdam
2000: Foruminvest B.V.: Winkelcentrum De Tuinen, Naaldwijk 1998: Kantoren Fonds Nederland: World Trade Center, Amsterdam Airport 1996: Gemeente Den Haag: Stadhuis/Bibliotheekcomplex 1994: Hopman Groep: complex 'Foreburg', Voorburg 1992: MBO: 'Atrium', Amsterdam-Zuid
1990: Multi Vastgoed: hoofdkantoor van de NDU, Rotterdam

Organisatie FGH Vastgoedprijs
Secretaris van de
jury: Secretariaat:
Ing. G.H.M. (Gé) Nibbering MRICS Mevrouw S.J. (Jacquelien) Meijer
directeur
Vastgoedadvies afdeling
Marketing & Communicatie
Tel. (030) 232 34
02 Tel. (030) 232
34 74
Fax (030) 232 34
31 Fax (030) 232
35 05
e-mail
gnibbering@fgh.nl e-mail
jmeijer@fgh.nl

---

Vragen?

Neem dan contact op met Minke Jonker, Hoofd Marketing & Communicatie FGH Bank, telefoon (030) 23 23 288 of e-mail mjonker@fgh.nl.

FGH Bank is onderdeel van Rabobank Groep