Gemeente Assen


Hondenpoepbeleid in uitvoering

Assen, 18 juli

De gemeente heeft nieuw beleid ontwikkeld voor het uitlaten van honden. Duidelijke regels die het leven voor mensen mét en zonder hond moeten verbeteren. Want in veel wijken staat hondenpoep op nummer één in de ergernis toptien. Ook over loslopende honden komen veel klachten binnen. In diverse wijken komen daarom hondenpoepbakken en borden met regels. Stadswachten controleren de naleving ervan.

Kloosterveen
Kloosterveen krijgt deze zomer te maken met de nieuwe regels. Er staan al hondenpoepbakken en borden. Inwoners hebben een toelichting ontvangen.

Lariks
In de Lariks is op 12 juni een bijeenkomst geweest om te inventariseren waar de hondenpoepbakken moeten komen en wat de wensen van de wijk zijn. Zodra borden en bakken dit najaar zijn geplaatst, ontvangen inwoners een brochure waarin de regels zijn toegelicht. U kunt hier de kaart bekijken met de locaties van de hondenpoepbakken. Deze kaart is een voorproefje van de definitieve versie. U kunt nog tot 21 augustus reageren op de geplande locaties van de bakken bij uw wijkconciërge Peter Zwaans.

Voor vragen, klachten en meldingen over het hondenpoepbeleid in de bovenstaande wijken kunt u terecht bij Peter Zwaans, telefoon 366166 of 354570.