Menzis


18 juli 2008

Winnares Menzis Happy 100 wint reis naar Suriname

Inge Koenders ontvangt vandaag om 16.00 uur uit handen van Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis, een reischeque voor een geheel verzorgde reis voor twee personen naar de binnenlanden van Suriname. De prijs wordt uitgereikt op het Menzis kantoor in Enschede. Koenders, een 47-jarige inwoonster uit Groenlo, wint de reis door haar deelname aan de Menzis Happy 100 prijsvraag, onderdeel van het online Menzis jaarverslag. 5000 bezoekers gaven aan welke muziek hen happy maakt. Koenders won de hoofdprijs met haar motivatie bij het nummer Saturday Night van Herman Brood.

Kijk voor meer informatie op het online jaarverslag

Uit je dak in 1983

Inge Koenders koos voor de muziek waar zij zich helemaal happy bij voelt een hit van Herman Brood, Saturday Night en omschreef haar herinneringen als volgt: "Bij dit nummer krijg ik een echt weekend-gevoel en ik kan me er ook heerlijk op uitleven en terwijl ik me uitleef komen de herinneringen aan het jaar 1983 weer boven toen ik samen met een paar jongens in Borculo, in het Cultureel Centrum, helemaal uit mijn dak ging door Hermans pianospel; hoe meer whiskey hij dronk, hoe beter hij speelde!! En ik begon te dansen met mijn mooie rode ballerina's met sokken aan....nou!!...die waren op het laatst uit en ik was de BOB, maar ik danste op het eind op blote voeten: wat een artiest, wat een band, wat een avond, wat een herinneringen! Geweldig!"

Welzijn door muziek

De beleving van muziek bevordert bij mensen een gevoel van welzijn. Dat is minstens zo belangrijk voor de gezondheid als bewegen en gezond leven. Daarom wil Menzis muziek dichter bij de mensen brengen. Roger van Boxtel: "We sponsoren de Zondagochtendconcerten in het Concertgebouw en laten het thema 'welzijn door muziek' terugkomen in ons jaarverslag. Zo werkt Menzis aan een gezonde geest in een gezond lichaam. De omschrijving van Inge Koenders' herinneringen aan het nummer van Brood laat niets aan de verbeelding over. Je voelt wat zij ruim twintig jaar geleden voelde. Je zou zo je schoenen uitdoen en mee willen dansen." Koenders reageerde enthousiast op het bericht dat ze de winnares is. "Ik had niet verwacht iets te winnen, maar dit is fantastisch. Ik ben erg geĂŻnteresseerd in de zorgprojecten van Menzis in Suriname. Ik heb namelijk zelf vrijwilligerswerk in de zorg gedaan. Ik verheug me erop om samen met mijn vriend in januari naar Suriname te gaan."

Zorgprojecten binnenlanden Suriname

In de binnenlanden van Suriname heeft Menzis samen met Woonzorg Nederland een groeiend aantal succesvolle ontwikkelingsprojecten opgezet voor zorg aan arme en soms wat verkommerde ouderen. Inmiddels lopen er zorgprojecten in 12 dorpen die gekoppeld zijn aan het toeristisch project `Danpaati'. Toeristen kunnen verblijven in de Danpaati River Lodge aan de Suriname-rivier en kennismaken met het Surinaamse Amazone-oerwoud. Met de inkomsten van Danpaati worden de zorgprojecten gefinancierd.