Bruidsfotograaf wordt steeds creatiever

18/07/2008 14:30

Christiaan Uitgevers B.V.

AMERSFOORT - De tijd dat bruidsparen genoegen namen met een paar foto's op de trap van het stadhuis is voorbij. De nieuwste trend op het gebied van bruidsfotografie is het verpersoonlijken van de fotosessie. Individualiteit staat hierbij voorop. Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine: "Je merkt echt dat mensen zich willen onderscheiden van andere bruidsparen. Ze vinden het belangrijk dat de foto's bij hun levensstijl passen en iets unieks laten zien. Ik vind dit een positieve wending, want je ziet nu echt geweldig beeldmateriaal voorbij komen. Zo zijn er bruidsparen die hun hond meenemen, stellen die in een Boeing 747 trouwen en koppels die hun fotosessie in de kroeg houden onder het genot van een biertje."

Zelfbewust

Volgens Lippe-Bernard weten de bruidsparen anno 2008 beter dan ooit wat ze willen. "Ze doen hun inspiratie op in de trouwbladen en op internet. Tegenwoordig is het erg makkelijk om online verschillende portfolio's van fotografen te bekijken. Op de website www.hetalbum.nl zie je in één overzicht wat er zoal aangeboden wordt. Er zijn enorm veel verschillende stijlen, van romantisch tot stoer of heel abstract. Bruidsparen kunnen dus net zo lang zoeken tot ze de fotograaf vinden die helemaal bij hun past. En doordat ze zoveel verschillende foto's voorbij hebben zien komen, komen ze ook steeds meer zelf met ideeën en bedenken ze regelmatig hun eigen fotoshoot!"

Persoonlijk randje

Deze trend geeft ook bruidsfotografen steeds meer creatieve ruimte. Ze schieten niet alleen mooie plaatjes, maar leven zich in om de foto's te voorzien van een persoonlijk randje. Susan Lippe-Bernard: "Bruidsfotografie heeft zich in Nederland tot een zeer hoog niveau ontwikkeld. Gaven mensen elkaar vroeger nog het jawoord vanuit wettelijke en familie-omstandigheden, tegenwoordig trouwen mensen bewust en willen ze het aan de hele wereld laten zien. Het gevoel van de trouwdag willen ze zo volledig mogelijk in beelden hebben verwoord. Het huwelijksalbum is uiteindelijk toch één van de weinige tastbare herinneringen aan de huwelijksdag." Uit onderzoek dat Bruid & Bruidegom Magazine hield onder 1591 bruidsparen blijkt dan ook dat maar liefst 99,5 % kiest voor een fotoreportage van hun huwelijksdag.

Bruidsfoto Award 2008

28 juli 2008 is voor de Nederlandse bruidsfotografen een spannende dag. Dan worden de Bruidsfoto Awards voor de vierde maal uitgereikt. Voor de prijsuitreiking zijn vele honderden foto's ingezonden, waaruit een vakjury de tien genomineerden per categorie heeft gekozen. Meer dan tweeduizend bruidsparen hebben via internet hun keuze gemaakt. Om 16.00 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn in de categorieën Bruid & Bruidegom, Bruid in Beeld, Bruidegom in de Spotlights en Huwelijk & Emotie. Bijgesloten vindt u de uitnodiging om op maandagmiddag 28 juli 2008 aanwezig te zijn bij deze feestelijke uitreiking.





http://www.bruidsfotoaward.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (