Gemeente Soest

Park Honsbergen

Datum: 18/07/2008

Speeltoestel park Honsbergen vervangen

Park Honsbergen in de wijk Klaarwater is in 2007 geheel gerenoveerd. Ook de speeltoestellen zijn vernieuwd. Belangrijke aspecten bij het kiezen van speeltoestellen zijn de speelwensen van kinderen en natuurlijk de veiligheid. De speeltoestellen in park Honsbergen voldoen - net als de andere speeltoestellen in Soest - aan alle veiligheidseisen die staan in het attractiebesluit.

Van de toestellen in park Honsbergen maken kinderen veel gebruik. Helaas heeft de gemeente vandaag besloten om de vogelnestschommel weg te halen. En het verwijderen is ook direct uitgevoerd. De schommel is populair maar het blijkt dat kinderen toch makkelijk uit het toestel kunnen vallen, ondanks het feit dat het toestel voldoet aan de veiligheidseisen. Zeker als meerdere kinderen tegelijk schommelen.

De aanleiding om direct tot actie over te gaan en de vogelnestschommel weg te halen, is de val van één van de kinderen die daarbij twee polsen heeft gebroken.

Om ervoor te zorgen dat er aantrekkelijke en voldoende toestellen blijven om op te spelen, zijn twee 'gewone' schommels teruggeplaatst.

.