KNHS


Springteam Olympische Spelen bekend (2)
18 juli 2008

RHEDEN (KNHS) - In zijn springstal 'de Hoge Oorsprong' te Rheden (bij Velp) heeft de bondscoach van de springruiters Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt waarmee hij aan de start verschijnt van de Olympische Spelen in Hong Kong. Ehrens heeft zijn oog laten vallen op Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpappilon Amanie, Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS en Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin. Ook zijn paard Eurocommerce Monaco gaat in quarantaine, maar als reserve paard.

Als reserve combinatie gaat Leon Thijssen (Baarlo) mee met Olaf. Op 26 juli worden deze paarden in de quarantaine stallen in Handel aangeboden. Daarnaast gaat ook Van Schijndel's Rascin van Piet Raijmakers in quarantaine. "Ik wil geen enkel risico nemen dat er tijdens de quarantaineperiode nog combinaties uitvallen", motiveerde Ehrens zijn keuze.
Raijmakers heeft eerder te kennen gegeven alleen naar Hong Kong te willen vertrekken als hij daadwerkelijk in actie zal mogen komen. "Thijssen is reserve en als één van de door mij geselecteerde combinaties niet aan de start kan verschijnen is het denkbaar dat Raijmakers mijn vierde teamruiter wordt", aldus Ehrens. Met Albert Zoer is intensief contact geweest en dat heeft er toe geleid dat Ehrens de ruiter uit het Drentse Echten heeft laten afvallen. "Er zijn donderdagavond nog foto's gemaakt in het Hoogeveense ziekenhuis Bethesda. Daarna is er goed contact geweest tussen artsen van NOC*NSF en de chirurg van het Hoogeveense ziekenhuis. Hun conclusie was dat het niet verantwoord is om Zoer deel te laten nemen aan de Olympische Spelen", verklaarde Ehrens, die er aan toevoegde dat er na Hong Kong nog heel belangrijke wedstrijden op de ruiters wachten. Ehrens doelt dan met name op het CHIO in Calgary en de Samsung Super League finale in Barcelona. Over de inzet van zijn reserve ruiter Leon Thijssen was Ehrens vol lof. "Thijssen heeft duidelijk te kennen gegeven dat hij mij en het team niet wilde laten stikken. Daarom gaat hij mee. Alle andere ruiters op de long list wilden niet mee als reserveruiter en daarin ben ik wel teleurgesteld geraakt. De KNHS doet heel veel voor de topruiters en de teams en als dan de positieve houding bij de ruiters ontbreekt betreur ik dat. Misschien had ik net zo moeten handelen als de Duitse chef d'equipe, die eerst van alle ruiters een handtekening heeft geëist dat ze iedere plek in het team, dus ook die van reserve, accepteerden voordat hij ze in zijn selectie opnam", aldus Ehrens.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen