VAPRO


VAPRO ontwikkelt competentiegebaseerde service- en onderhoudsopleidingen

Als antwoord op de toenemende vraag naar kwalitatieve opleidingen op het gebied van service aan apparatuur en installaties gaat VAPRO competentiegebaseerde service- en onderhoudsopleidingen aanbieden. De opleidingen zijn inmiddels via VAPRO International in het buitenland getest en geïmplementeerd.

De industrie vraagt tegenwoordig veel van haar medewerkers. Het verwerven van vakkennis- en vaardigheden is niet meer voldoende. Modern vakmanschap vraagt meer. Bedrijven willen medewerkers die niet alleen hun vak verstaan, maar ook inzetbaar zijn op de langere termijn en flexibel kunnen omgaan met veranderende situaties. Het competentiegebaseerde VAPRO-opleidingsmodel zorgt voor modern vakmanschap.

Samen met het bedrijfsleven en beroepsonderwijs heeft VAPRO een competentiegericht opleiding- en examineringsysteem met bijbehorende leermiddelen en examens ontwikkeld: het VAPRO Sectormodel. Het VAPRO Sectormodel geldt voor de kwalificaties procestechniek op niveau 1 t/m 4. Maar bedrijven vragen VAPRO echter steeds vaker opleidingen te verzorgen op het gebied van onderhoud van installaties en machines. Daarnaast zien we dat operators in de (proces)industrie te maken krijgen met taakverbreding. Kleine storingen verhelpen en klein onderhoud lijken een onderdeel van het dagelijkse takenpakket te worden.

Als antwoord op deze vragen ontwikkelt VAPRO nu ook competentiegebaseerde opleidingen voor de service aan apparatuur en installaties. De opleidingen worden al met succes in het buitenland toegepast.

Informatie
Voor meer informatie over deze nieuwe opleidingen kunt u contact opnemen met Jan Spier, j.spier@vapro-ovp.com.

Als je in de industrie werkt, kies je voor VAPRO. VAPRO zorgt al meer dan vijftig jaar voor opleidingen in chemie, farmacie, papier-, kunststoffen-, voedings- en genotmiddelenindustrie. Vakmanschap staat hierbij centraal.