Politie Noord- en Oost Gelderland

Zakkenrollerij

Harderwijk / Nunspeet , 18-07-2008 o De politie in Harderwijk heeft ook deze week weer enkele aangiften van zakkenrollerij in het centrum opgenomen. In alle gevallen werd de portemonnee zonder het geld in een andere winkel teruggevonden. In Nunspeet vonden ook meerdere gevallen van zakkenrollerij plaats en de politie adviseert het winkelende publiek om alert te zijn.

Ook deze week zijn vier mensen de dupe van zakkenrollers geworden. De benadeelden zijn allemaal in winkels in de Donkerstraat in Harderwijk hun portemonnee kwijt geraakt. Hun portemonnees werden teruggevonden in andere winkels, echter zonder het geld dat erin zat.

In Nunspeet werden woensdag 16 juli vier vrouwen de dupe van zakkenrollers. In verschillende winkels werd hun portemonnee gerold. In één geval werd de portemonnee leeg in een andere winkel teruggevonden.

De politie adviseert om de handtas niet in het winkelwagentje te plaatsen; hang hem aan de schouder. Als de handtas te zwaar is en toch in het karretje wordt geplaatst, neem dan het wagentje mee om een vergeten artikel in een ander winkelstraatje te gaan pakken. Laat uw wagentje nooit onbewaakt staan. Let op mensen die langdurig om u heen staan te drentelen, kennelijk om hetzelfde artikel te pakken als u. Is dat wel hun bedoeling?

Wanneer u de zakkenrollers betrapt, bel 112 en laat de bedrijfsleiding van de winkel u helpen. Zijn de dieven al verdwenen doe dan altijd aangifte. Dit kan via www.politie.nl of op een andere wijze wanneer u geen internet hebt. Bel hiervoor 0900 8844.