Gemeente Rotterdam

Pakman waarschuwt: Poep van de straat en honden aan de lijn

Handhavingsactie:
Stadstoezicht deelt 43 bonnen uit aan hondenbezitters!

Klik op plaatje voor
het radiospotje

Op woensdag 16 juli hebben tientallen medewerkers van de dienst Stadstoezicht speciaal gecontroleerd op de opruimplicht van hondenpoep en op loslopende honden. Op deze actiedag werden 43 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen werden geschreven voor loslopende honden.

Hondenbezitters hebben begin juli een brief van gemeente ontvangen waarin wordt gemeld dat alle deelgemeenten het nieuwe hondenbeleid hebben ingevoerd. Er gelden nu in Rotterdam overal dezelfde regels. Deze regels houden in dat honden overal moeten worden aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd, behalve op de aangewezen uitlaatplaatsen en in de losloopgebieden. Met de brief werd een duidelijke folder en twee hondenpoepzakjes meegesturud. Pakman deelt poepzakjes uit
In veel gevallen werden hondenbeziters eerst nog gewaarschuwd door de Pakman. Maar de mensen van Stadstoezicht moesten toch nog 43 bekeuringen uitdelen. De hondenbezitters reageerden positief op de gratis poepzakjes. Door de Pakman en de mensen van Stadstoezicht zijn 1.000 hondenpoepzakjes uitgedeeld. In totaal heeft de gemeente deze maand zo'n 40.000 hondenpoepzakjes weggegeven aan hondenbezitters.

Klik op het bord voor
kaartjes met uitlaatplaatsen en losloopgebieden

Niet alleen controle op actiedag
Behalve Stadstoezicht controleert ook de politie dagelijks op het naleven van de regels voor de aanlijn- en opruimplicht. Deze regels houden in dat honden overal moeten worden aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd, behalve op de aangewezen uitlaatplaatsen en in de losloopgebieden. Deze zijn duidelijk aangegeven met speciale borden. Roteb maakt de uitlaatplaatsen en losloopgebieden schoon.

Met de actiedag op 16 juli jl. wil Stadstoezicht duidelijk maken dat het ernst is met de controle op de opruimplicht en loslopende honden. Iedere dag wordt gecontroleerd op hondenpoep en loslopende honden.
Actie Pakman en Stadstoezicht
Om de handhavingsactie van Stadstoezicht op een ludieke wijze te ondersteunen werd Pakman, bekend van You Tube en de controle hondenbelasting, ingezet om folders en poepzakjes uit te delen. Hondenbezitters reageerden - op een enkeling na - positief op zijn boodschap: 'Hondenpoep van de straat en honden aan de lijn'.