Gemeente Spijkenisse


Fotowedstrijd levert veel mooie plaatjes van Spijkenisse op

18 juli 2008

De fotowedstrijd die in juni van start ging is een groot succes. In de maand juni zijn bijna 300 foto´s ingestuurd met het thema mensen. Inmiddels zijn er voor het thema natuur al ruim 400 foto´s ingezonden en deze ronde loopt nog door tot eind juli.

Spijkenisse is mooi, maar niet iedereen kent de mooie plekjes van de stad. Via deze wedstrijd wil de gemeente de bewoners zelf de kans geven mooie plekken, situaties en mensen aan iedereen te laten zien. Het kan gaan om foto's met mensen die aan het winkelen zijn bijvoorbeeld, of aan het sporten, of gewoon van het mooie weer genieten. Maar het kan ook om foto's van natuur, gebouwen, uitzichten, kunstwerken of gebeurtenissen gaan. Het is allemaal mogelijk. Als het maar herkenbaar is voor Spijkenisse.

De fotowedstrijd loopt door tot eind november. Iedere maand heeft een eigen thema. Voor de maand juli is dat natuur. Augustus heeft als thema water, de maand september architectuur, in oktober is het thema oud en in november nieuw.

Elke maand wordt een winnaar gekozen door een jury die bestaat uit burgemeester Mirjam Salet, fotograaf Bas van der Wel en eindredacteur van de huis-aan-huis krant De Botlek Martin Polder. De winnaar of winnares krijgt de foto op canvas van vijftig bij zestig centimeter. Deze wordt beschikbaar gesteld door Bas van der Wel fotografie. Daarnaast krijgen de zes mooiste foto's een plekje in het stadshart.

Nieuwsgierig geworden naar de foto's? Kijk op website van de fotowedstrijd voor de foto's.