Politie Noord- en Oost Gelderland

17-jarige jongen aangehouden voor diefstal T-shirts

Ruurlo, 18-07-2008 o De politie heeft donderdag 17 juli een 17-jarige jongen uit Ruurlo aangehouden vanwege diefstal van twee T-shirts vanuit een fietstas. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Een 39-jarige inwoonster van Ruurlo had donderdagmiddag 17 juli twee T-shirts t.w.v. 19 euro gekocht in een kledingzaak aan de Dorpsstraat in Ruurlo en had deze daarna in haar fietstas gestopt. Nadat zij nog bij de bibliotheek en een tweetal andere winkels was geweest ging zij naar huis. Daar ontdekte zij dat de plastic tas met daarin de shirts weg was.

Zij ging daarom terug naar de winkel waar zij deze had gekocht. Hier bleek dat er die middag een jongen was geweest die de shirts had teruggebracht en het geld retour had gekregen. De identiteit van de jongen was gemakkelijk te achterhalen omdat hij zijn naam en adres op een bon had moeten invullen.

De 39-jarige vrouw is vervolgens naar de politie gegaan. Die hield de jongen diezelfde dag nog aan en heeft hem ingesloten voor nader onderzoek.