Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vrouw beroofd in woning

Publicatiedatum: 18-7-2008 15:51:09

HUISSEN - Een 82- jarige vrouw uit Huissen is vrijdagmiddag rond kwart over twee beroofd door een gewapende man in haar woning aan de Karstraat.

De vrouw was die middag bezig met werkzaamheden in haar tuin achter de woning. De onbekende man zou op dat moment aan zijn komen rijden op een scooter en op de vrouw zijn afgestapt. Vervolgens zou hij haar vast hebben gepakt en haar het huis in hebben geduwd. De vrouw komt hierbij ten val.
De overvaller zou haar vervolgens met een vuurwapen gelijkend voorwerp hebben bedreigd en haar naar geld hebben gevraagd. Het slachtoffer geeft de man daarop wat geld uit haar portemonnee. De man zou ook nog naar boven zijn gelopen waar hij diverse kasten open zou hebben getrokken. Hij verdwijnt uiteindelijk en rijdt met zijn scooter vermoedelijk in de richting van Bemmel.

Getuigenoproep
Het signalement van de dader is summier, omdat de man tijdens het incident zijn helm op heeft gehouden. Het zou gaan om een man van ongeveer 30 - 35 jaar. Hij droeg een bruine jas (heupmodel). Door de politie wordt een buurtonderzoek gehouden en tevens verricht de technische recherche sporenonderzoek in de woning. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. (08-101235)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---