Gemeente Albrandswaard


Persberichten DCMR Milieudienst Rijnmond

Milieumeldingen tweede kwartaal 2008

De meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond ontving in het tweede kwartaal 2008 ongeveer 5900 klachten van bewoners in het Rijnmondgebied.

Herkomst aantal meldingen
In vergelijking met het eerste kwartaal 2008 kwamen er aanzienlijk meer meldingen binnen. De meeste klachten gingen over vliegtuiggeluid:
1877 (eerste kwartaal 1412). Over stankoverlast ontving de meldkamer
1149 (1064) meldingen, over geluidsoverlast van horeca 1370 (970) en geluidsoverlast van bedrijven 1174 (999). Het aantal overige meldingen
- over bijvoorbeeld stof- en lichtoverlast - was in het tweede en eerste kwartaal 335 (225).

Andere omstandigheden en meer voorvallen in het tweede en derde kwartaal
Het verschil in het aantal meldingen heeft onder andere te maken met een relatief rustige start van 2008. Er waren geen grote incidenten met veel meldingen. Bovendien zijn bewoners vanaf het voorjaar meer buiten en ervaren dan ook meer overlast van de omgeving. De afgelopen weken ontving de meldkamer veel meldingen over stankoverlast van AVR Compostering in de Botlek en van de geluidsoverlast van de oefeningen voor de Red Bull Air Race in Rotterdam.

Meldkamer dag en nacht bereikbaar voor milieumeldingen Bewoners in het Rijnmondgebied kunnen dag en nacht milieuoverlast melden via de milieuklachtentelefoon 010 473 33 33 of via www.dcmr.nl. Hierop is ook informatie te vinden over incidenten. Op de website van Rotterdam Airport (www.rotterdam-airport.nl) en op de website van de ondernemersorganisatie voor haven en industrie Deltalinqs (www.deltalinqs.nl) is bij bijzonderheden eveneens informatie te vinden. Op www.verlaatje.nl staat of er vergunning is gegeven voor extra festiviteiten van horecagelegenheden in Rotterdam.