Openbaar Ministerie

Drie verdachten heling en diefstal in Heerlen voorgeleid

18 juli 2008

Twee medewerkers van een tuincentrum in Heerlen hebben jarenlang hun werkgever bestolen. De diefstallen vonden plaats vanuit de vestiging in Heerlen en vanuit een opslagloods in Heerlen. Het gaat in totaal om enkele honderdduizenden euroâs aan gestolen spullen. De verdachte medewerkers zijn 45 en 56 jaar en zijn woonachtig in Tongeren (B). Een derde verdachte man van 27 jaar, eveneens woonachtig in Tongeren, is gisteren aangehouden en wordt vrijdagmiddag, samen met de andere twee verdachten, voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Hen wordt diefstal in vereniging, verduistering in dienstbetrekking en heling ten laste gelegd.

De gestolen goederen varieerden van kleine kaarsjes tot en met granieten vloeren van 85m2. De goederen werden na de diefstal naar diverse lokatieâs gebracht, waaronder een pand in Voerendaal en een woning in Tongeren (België). Door de goede en accurate samenwerking met de Procureur des Konings in Tongeren, kon naast het pand in Voerendaal, ook vrijwel meteen het Belgische pand doorzocht worden. Tijdens de zoekingen werd veel kleingoed maar ook tuinhuisjes, tuinschermen, vloeren, barbeques, planten/bomen (waren al geplant) enzovoort aangetroffen.

Al deze goederen werden in beslag genomen. Het ging hier om minstens 7 vrachtauto's vol aan goederen. De eigenaar van het pand in Voerendaal werd gehoord ter zake heling en de medewerkers van het tuincentrum zijn door de recherche van Heerlen aangehouden ter zake diefstal in vereniging en verduistering in dienstbetrekking.

De Officier vorderde de inbewaringstelling van de drie verdachten en de Rechter-Commissaris heeft dit toegewezen.