Gemeente Baarn

Tevredenheid over autovrij schoonmaken

Het schoonmaken van geheel autovrij gemaakte straten werkt goed en het resultaat mag er zijn. Dat concludeert de gemeente nadat afgelopen maanden in een aantal wijken de proef op de som is genomen onder de noemer Integraal Schoon. De mannen van gemeentewerken zijn trots op het behaalde resultaat en de bewoners zijn tevreden met hun schone buurt.

Lekker doorwerken
In de Zeeheldenbuurt (wijk Eemdal Noord) en in een deel van de Indische buurt is enige tijd terug als proef gedurende een gehele dag de straat `autovrij' schoongemaakt. Recent gebeurde dat in het Gaspark en de Bloemenbuurt. Het voordeel van autovrije straten laat zich raden. Er kan lekker doorgewerkt worden, want de medewerkers van de gemeente kunnen overal gemakelijk bij zonder krampachtig om geparkeerde auto's heen te manoevreren. Het resultaat is in één oogopslag te zien: overal schoon.

Bewoners bedankt!
Aan de bewoners in de schoongemaakte wijken was vooraf schriftelijk gevraagd om auto, caravan of aanhangwagen één dag te plaatsen op de eigen oprit of buiten de wijk. Ook bewoners in omliggende straten zijn ingelicht dat er tijdelijk meer parkeerdrukte zou kunnen zijn. Vlak voor de uitvoerdatum is nog een herinneringkaart gestuurd. Vele bewoners hebben op de schoonmaakdag hun medewerking verleend. Ruim negentig procent van de auto's was door bewoners aan de kant gezet. Een enkele auto werd nog tijdens het werken verplaatst en slechts van een enkele auto bleek de eigenaar niet thuis. De gemeente wil de bewoners hartelijk danken voor hun medewerking.

Vervolg van de proef
Voor het uitvoeren van de proef `Integraal Schoon' is speciaal tijd en mankracht gereserveerd. Door de proef heeft de gemeente veel ervaring kunnen opdoen met deze manier van werken. Nu wordt deze nieuwe werkwijze vergeleken met de normale manier van werken. Ook wordt nog beoordeeld of het autovrij schoonmaken overal in Baarn toepasbaar is.