Gemeente Baarn

Voorbereidingen Brede school in volle gang

Ruim anderhalf jaar is de projectgroep van het Centrum voor Onderwijs en Ontmoeting (COO) nu bezig met het voorbereiden van de eerste Brede school in Baarn, aan de Piet Heinlaan. De betrokkenen van Eem-vallei Educatief (openbare basisschool de Bestevaer), Stichting Lokaal Welzijn (peuterspeelzaal Kiekeboe) en Stichting Kinderopvang (Kids.nl), zijn druk bezig om samen een visie te maken over wat zij deze nieuwe school willen bieden, hoe zij gaan samenwerken en hoe het nieuwe gebouw ingericht moet worden. Coördinator Dickey Pronk begeleidt het project met veel plezier.

Kinderen met bruisende ideeën
Naast de stichingen, die druk overleggen over de samenwerking, zijn ook de kinderen bij het project betrokken. Er is aan de kinderen gevraagd hoe zij een deel van de tuin zouden inrichten. De kinderen waren erg enthousiast en kwamen met bruisende ideeën. Bij deze sessie was ook architect Raban Hayk, van Architectenbureau Bos & Partners uit Baarn, aanwezig. Raban en Dickey kijken terug op een geslaagde sessie.

Hoe verder?
De ideeën van de kinderen worden meegenomen in het vervolgtraject. Aan landschapsarchitecten is gevraagd om een offerte te maken. Najaar 2008 zal er een landschapsarchitect gekozen worden die volgens de projectgroep het best de ideeën van de kinderen heeft gebruikt voor een mooie, spannende en bruikbare tuin.