Gemeente Aalten


Procedure verlenen zilveren anjer.

Procedure waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een zilveren anjer.

Zilveren Anjer.

Regent en bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben in 1950 de Zilveren Anjer ingesteld. De Zilveren Anjer kan elk jaar aan maximaal vijf personen worden verleend. Alle voorwaarden die verbonden zijn aan een koninklijke onderscheiding zijn ook van toepassing op de Zilveren Anjer.
De Zilveren Anjer is een eerbetoon en geen prijs. Er is geen geldbedrag aan verbonden. De Zilveren Anjer werd tot aan het overlijden van Prins Bernhard in december 2004 elk jaar door de prins uitgereikt. Hare Majesteit de Koningin heeft deze taak van haar vader overgenomen.

Wie komen er in aanmerking voor een Zilveren Anjer?

De persoon is van onbesproken vaderlands gedrag en voorts moet een kandidaat aan vijf criteria voldoen:


· De persoon (geen stichtingen, instellingen, verenigingen e.d.) heeft zich ingezet voor de cultuur of natuurbehoud in Nederland of de Nederlandse Antillen en Aruba.


· De persoon die wordt voorgedragen is voor deze inzet niet betaald.


· De werkzaamheden waarvoor de persoon wordt voorgedragen hangen niet samen met de betaalde werkzaamheden die de persoon (heeft) verricht.


· De werkzaamheden waarvoor de persoon wordt voorgedragen hebben minimaal 10 jaar plaatsgevonden.


· De werkzaamheden zijn van bijzondere betekenis voor de cultuur of natuurbehoud in Nederland.

Hoe kan een Zilveren Anjer worden voorgedragen?

Iedereen kan kandidaten voor een Zilveren Anjer voordragen. Meer informatie en het voordrachtformulier kunt u vinden op www.prinsbernhardcultuurfonds.nl (kopje `cultuurfonds'). De voordracht moet voor 1 oktober 2008 verzonden worden naar het Prins Bernard Cultuurfonds.