KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

19-7-2008

ISAF WJK: Nederland Top 8 van de wereld

Arhus, vrijdag 18 juli, De laatste dag van het Volvo ISAF Jeugd WK heeft een waanzinnig einde gekregen voor het Nederlandse team! Buiten Jeske en Annemiek met reeds een zilveren medaille valt nu het hele team in de prijzen.

Na het besef van het verloren goud van Annemiek en Jeske gisteravond kwam langzaam de vreugde van het gewonnen zilver. De sfeer in de groep ging gisteravond naar een hoogtepunt. Iedereen wilde de laatste dag nog eenmaal vlammen en daarmee Nederland naar de top 10 in het landenklassement brengen. De Duitsers waren daarvoor, op slechts 1 punt afstand, het aangewezen slachtoffer. Echter de Nederlandse zeilers wilden het zekere voor het onzekere nemen en vol gas geven. Het mocht niet op de laatste punt aankomen, want het blijven toch Duitsers. Een super ontknoping volgde!

De 29-er meiden sloten in stijl af met een 1e plaats en verdienen hiermee het zilver met een goud randje! Michelle vocht in de Laser Radial voor een plaats bij de eerste tien, maar kwam net te kort. Ze steeg wel een plaatsje en is totaal nu 18e.
De 29-er jongens begonnen sterk maar waren voor de wind even de draad kwijt. Met 3 maanden 29-er ervaring eindigen zij toch knap op een 11e plaats.
Rob en Mathijs lieten de catamaranwereld zien dat Nederland wel degelijk nog meedoet. Ze sloten hun evenement af met een 3e plaats. De beste prestatie van deze week.
Maarten Max had zijn zinnen gezet op de 8e plaats, waar tot dan een Braziliaan aan een zijde draadje hing. Met een fenomenale laatste race wist hij 2e te worden en de 10 punten verschil in 1 wedstrijd weg te poetsen. De 8e plaats is dik verdiend.

Met al die mooie resultaten moesten de Duitsers er in het
landenklassement ook aan geloven. Er werd bovendien zo goed gescoord dat daarnaast ook Cyprus en Italië voorbij gevlogen werd.
Nederland eindigt daarmee bij de top 8 van de wereld!! Een prestatie van formaat van dit Nederlandse team.

Internetadres: www.youthworlds2008.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl