Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot zet succesvolle samenwerking met Egeria voort

Van Lanschot haalt 100.000.000,- op met de introductie van Van Lanschot Egeria III Feeder Fund.

Op het gebied van private equity werkt F. van Lanschot Bankiers N.V. (Van Lanschot) reeds jaren samen met Egeria. Egeria is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die in 1997 is opgericht door Peter Visser (voorheen directielid MeesPierson) en leden van de familie Brenninkmeijer. Het team van Egeria bestaat uit professionals met een uitgebreid en sterk netwerk over heel Nederland. Zij richten zich op private equity investeringen in middelgrote Nederlandse bedrijven.

De toonaangevende expertise van Egeria als private equity specialist gaat goed samen met de kwalitatieve en exclusieve dienstverlening die Van Lanschot haar cliënten biedt. Met de introductie van een nieuw beleggingsfonds, Van Lanschot Egeria III Feeder Fund, wordt deze succesvolle samenwerking nu verder uitgebouwd.

Het Van Lanschot Egeria III Feeder Fund belegt in het nieuwste private equity fonds van Egeria (Egeria III). Egeria III zal, net als de voorgaande fondsen, gaan investeren in Nederlandse niet-beursgenoteerde bedrijven. Deze bedrijven gebruiken dit nieuwe vermogen om verder te groeien en voor projecten en acquisities. Egeria neemt uitsluitend meerderheidsbelangen en speelt na de investering een actieve adviserende rol binnen deze bedrijven. Hierdoor creëert zij waarde voor de aandeelhouders, de medewerkers en de cliënten van de onderneming.

Het Van Lanschot Egeria III Feeder Fund is uitsluitend verkrijgbaar voor cliënten van Van Lanschot Bankiers en Van Lanschot Kempen . Het betreft een belegging met een minimum inschrijving van 100.000,- en is uitsluitend gericht op zeer vermogende beleggers. In totaal was 100.000.000,- voor inschrijving beschikbaar. De inschrijvingsperiode voor het Van Lanschot Egeria III Feeder Fund sloot op 4 juli jl. De interesse vanuit de particuliere cliënten van Van Lanschot was zeer groot. Het beschikbare bedrag van 100.000.000,- werd dan ook volledig toegewezen.

's-Hertogenbosch, 18 juli 2008

Van Lanschot Kempen is een handelsnaam van F. Van Lanschot Bankiers N.V. Deze handelsnaam is in licentie gegeven aan Kempen & Co N.V.

Perscontacten Van Lanschot: Etienne te Brake, Woordvoerder Corporate Communicatie.
Telefoon +31 (0)73 548 30 26; mobiel +31 (0)6 125 05 110; e-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Investor Relations Van Lanschot: Geraldine Bakker-Grier, Manager Investor Relations.
Telefoon +31 (0)73 548 33 50; mobiel: +31 (0)6 139 76 401; e-mail g.a.m.bakker@vanlanschot.com

Private Investments Van Lanschot: Marvin de Jong, Product Manager Special Products.
Telefoon +31 (0)73 548 8580; mobiel: +31 (0)6 224 15 519; e-mail m.dejong@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link: Persbericht (pdf-versie)