Internationale Vierdaagse Nijmegen

Militaire deelnemers eren collega's uit WOII op Canadese begraafplaats in Groesbeek op de derde wandeldag.

Dagverslag vrijdag 18 juli

Resultaten veterchip onderzoek
De proef met de veterchip in de Vierdaagse heeft aangetoond dat voorspellingen over hoeveelheden wandelaars op de parcoursen accuraat te maken zijn. Uit het eerste, voorlopige resultaat van het onderzoek kan de conclusie worden getrokken dat er tot 45 minuten vooruit voorspeld kan worden hoe de aantallen lopers zich op het parcours zullen ontwikkelen. Lees verder...

Intocht
Vanochtend start het wandellegioen met 35.227 deelnemers voor de feestelijke laatste dag. Die wordt bekroond door een glorieuze intocht. Wanneer de 40 km-wandelaars de Maas zijn overgestoken bij Heumen, komen ze in het kleine, Brabantse dorp Linden. Voor deze gelegenheid versieren de inwoners hun dorp op een ludieke manier volgens een thema. Het hele dorp doet hieraan mee. Dit jaar staat in het teken van de muziek.
De 50 km-wandelaars maken nog een lus via de Graafsebrug en het nabijgelegen vestingstadje Grave en Gassel om vervolgens evenals de 40 km-wandelaars in Beers aan te komen. Na Beers wacht Cuijk. Speciaal voor het wandellegioen is over de Maas tussen Cuijk en Middelaar een tijdelijke pontonbrug aangelegd door de militairen van de 105e brugcompagnie.
Eenmaal de rivier over gloort de Via Gladiola, het triomfantelijke onthaal door een grote groep steeds weer enthousiaste toeschouwers, de spreekstalmeesters van de intocht Jan Roelofs en Bep Busser, en de verdiende officiële onderscheiding: het Vierdaagsekruisje. Om even voor tien uur kwamen de eerste wandelaars binnen. Ze hebben bijna voortdurend in de regen gelopen, maar rond 13.00 uur is het droog geworden in Nijmegen.

De Gelderlander

Gefinished?
Hier kunt u de voortgang van deelnemers volgen. Vul het loopnummer in en druk op de rode knop.
Nummer
_______
Klik hier
Reis plannen?

Vierdaagse TV