Ingezonden persbericht


SP wil oplossing voor problemen Bokhamergebied en omgeving

Eind juni heeft het college besloten om op de open plek op de hoek van de Alleenhoudersstraat en de Reitse Hoevenstraat zes woningen en twee bedrijfsruimtes te bouwen. Bezorgde buurtbewoners geven aan dat de toch al beperkte leefruimte in deze buurt op deze manier helemaal wordt opgesoupeerd. De fractie van de SP in de gemeenteraad wil van het college van B&W weten waarom besloten is tot de bouw van zes woningen en twee bedrijfsruimtes terwijl in het recente college-akkoord is afgesproken om te stoppen met "inbreiden" (bouwen op kleine overgebleven ruimtes in de stad).

Buurtbewoners klagen over het gebrek aan speelruimte voor de vele kleine kinderen uit met name het Bokhamergebied. Verder is er veel verkeer (ook zwaar vrachtverkeer) van en naar het bedrijventerrein achter het ROC en veel parkeerdruk vanwege ondermeer ROC en moskee. Ook kampt de buurt met zwerfvuil, inbraken in garageboxen, te weinig activiteiten en ruimte voor jongeren, vernielingen en overlast door dealende en drugsgebruikende jongeren. Fractievoorzitter Veerle Slegers van de SP: "Buurtbewoners moesten in de krant over de bouwplannen in hun eigen buurt lezen. Dat is niet de afspraak: Na een reeks communicatieve blunders van de gemeente in het verleden besloot het nieuwe college dat bewoners beter moesten worden geïnformeerd en betrokken bij wat er in hun buurt gebeurt. De gemeente moet daar nu dan wel echt werk van gaan maken."

Ook wil de SP van de gemeente weten welke maatregelen er mogelijk zijn om de problemen aan te pakken. SP-raadslid Bart van de Camp: "We denken daarbij aan meer speelgelegenheid voor kleine kinderen, meer aandacht voor jongeren, afspraken met ROC en moskee over parkeren en zwerfvuil, meer politiecontrole 's avonds en betere verlichting. Ook zou het gebied kunnen worden betrokken bij Autoloze Zondag in september. Tenslotte kan de gemeente deze en andere buurten stimuleren om mee te doen met de Nationale Straatspeeldag volgend jaar juni".

Meer info:

SP Tilburg

Veerle Slegers 06 51 17 39 32

Bart van de Camp 06 51 91 71 08


---- --