Parkstad Limburg Prijs 2008


Gezocht: jonge talentvolle Limburgse kunstenaars

LANDGRAAF, 20070718 -- Het is weer zover. De stichting Promotie Limburgse kunstenaars is dringend op zoek naar gegadigden voor de Parkstad Limburg Prijs 2008. Maximaal 10 talentvolle jonge kunstenaars uit Nederlands en Belgisch Limburg nemen deel aan een expositie in de Stadsgalerij in het Glaspaleis te Heerlen. Er wordt aan hun naamsbekendheid gewerkt en als klap op de vuurpijl wint één van de genomineerden ¤ 10.000.

Doelstelling Parkstad Limburg Prijs
De stichting Promotie Limburgse Kunstenaars heeft zich tot doel gesteld om talentvolle jonge Limburgse kunstenaars te helpen in hun ontwikkeling. Dit doet ze door hen te ondersteunen en te stimuleren in de vorm van scholing,
het initiëren van exposities, het mogelijk maken van vervolgopleidingen enzovoort. De inschrijving staat open voor beeldende kunstenaars tot 35 jaar die voldoen aan de voorwaarde dat zij minimaal 5 jaar actief zijn of actief geweest zijn in Nederlands of Belgisch Limburg.

Achtergrond Parkstad Limburg Prijs
De Parkstad Limburg Prijs brengt jonge Limburgse kunstenaars en bedrijven met elkaar in contact. Het bedrijfsleven investeert in aanstormend talent door kunstwerken van hen te kopen via bemiddeling van de stichting Promotie Limburgse Kunstenaars. De Parkstad Limburg Prijs wordt eens in de 4 jaar uitgereikt. Dat gebeurde in 1996 voor het eerst onder de naam Landgraafprijs. Paul Devens was destijds de winnaar die met een aanzienlijke geldprijs zijn talenten verder uit bouwde. Hij heeft zijn kunstzinnige sporen inmiddels verdiend. In 2000 won Hadassah Emmerich deze felbegeerde prijs. Zij maakt momenteel furore in de Londense kunstwereld. In 2004 was het Bas de Wit die met de eer streek. Zijn werken zijn terug te vinden in museale collecties. Daarnaast heeft ook het merendeel van de genomineerde kunstenaars naam gemaakt.

Parkstad Limburg Prijs 2008
Een gekwalificeerde en professionele jury beoordeelt het werk van de vele tientallen deelnemers. Na een tweetal beoordelingronden worden maximaal 10 kunstenaars genomineerd voor de Parkstad Limburg Prijs 2008.
De jury zal dit keer bestaan uit: Annemie Gentiles (galeriehoudster in Antwerpen), Roel Arkesteijn (conservator gemeentelijk museum Den Haag), Patricia van der Lugt (directeur Stadsgalerij Heerlen) en Arno van Roosmalen (directeur Stroom Haags Centrum voor Beeldende Kunsten) met als voorzitter Jacques Defauwes.
De werken van de genomineerden worden op verrassende wijze in een bijzonder vormgegeven catalogus gepresenteerd. De 10 kunstenaars tonen van 12 april t/m 18 mei 2008 tijdens een gezamenlijke expositie in de Stadsgalerij in het Glaspaleis te Heerlen hun werk. Van elke genomineerde kunstenaar wordt onder nader te bepalen voorwaarden een kunstwerk afgenomen. Aan de uiteindelijke winnaar wordt bovendien een prijs beschikbaar gesteld in de vorm van een geldbedrag van ¤ 10.000,-.

Aanmeldformulier vóór 12 oktober 2007 insturen!
Geïnteresseerden kunnen via de site www.parkstadlimburgprijs.nl een aanmeldformulier downloaden.
Voor vragen of het ontvangen van het aanmeldformulier per post kan er contact opgenomen worden met:
Frans Bremen: 045 - 569 52 92 of Jacques Defauwes: 045 - 566 52 00

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars
Wiel Jongen, Frans Bremen, Jef Willems, Jacques Defauwes, Renate Loenders, Suzanne Zanetti-Tacken, Erol Öztan, Patricia van der Lugt & Maud Eurlings





Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars