Gemeente Bergen op Zoom start met audiovisuele verslaglegging


Raads- en commissievergaderingen vanaf heden op internet te beluisteren

ROTTERDAM, 20080901 -- De gemeente Bergen op Zoom start met ingang van september 2008 met het publiceren van audiovisuele verslagen van raads- en commissievergaderingen op internet. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure is deze opdracht gegund aan de firma NotuBiz te Rotterdam.

Audiovisuele verslaglegging

Audiovisuele verslaglegging maakt het mogelijk om vergaderingen of vergaderfragmenten gericht te kunnen terugluisteren via internet. Zo zijn belanghebbenden binnen de gemeente, burgers en andere betrokkenen niet meer alleen aangewezen op schriftelijke informatie, maar kunnen zij de vergaderingen nu ook beluisteren en doorzoeken.

Informatievoorziening

Het aanbieden van deze dienstverlening past in de trend om informatie niet alleen op een gebruiksvriendelijke manier, maar ook op een geïntegreerde wijze aan te bieden. Schriftelijke en audiovisuele informatie worden in deze dienstverlening namelijk samengevoegd. Dat biedt samenhang en overzicht in de overvloed aan informatie die inmiddels voor iedereen beschikbaar is, maar vaak niet (gemakkelijk) toegankelijk.

Over NotuBiz

NotuBiz te Rotterdam is grondlegger en marktleider op het gebied van audiovisuele verslaglegging. Het bedrijf biedt een complete dienstverlening aan op het gebied van raadspublicatiesystemen. Voorbeelden van audiovisuele verslaglegging zijn te vinden op www.notubiz.nl/referenties.php?page=referenties.