Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 18 juli

* TWEE GEWONDEN NA AANRIJDING
STRUISENBURG / ROTTERDAM-OOST - Een 60-jarige vrouw een een 88-jarige man uit Rotterdam zijn donderdagochtend rond kwart voor twaalf op de Maasboulevard gewond geraakt na een aanrijding tussen een taxi en een personenauto. De taxi kwam vanaf het Havenziekenhuis de Maasboulevard oprijden en wilde de kruising met de Gelderse Kade passeren. Toen de 43-jarige taxichauffeur uit Rotterdam remde, botste een 37-jarige man uit Rotterdam met een auto achterop de taxi. Hierbij liepen de passagiers van de taxi, de 60-jarige vrouw en 88-jarige man, letsel op aan hun nek en borstbeen. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Politieagenten gaven de 37-jarige bestuurder een proces-verbaal.


* POLITIE ARRESTEERT DRIE MANNEN NA VECHTPARTIJ

Politiemensen van het district West hebben in de nacht van donderdag op vrijdag drie Rotterdammers, van 28, 30 en 39 jaar, gearresteerd voor mishandeling. Na een melding van ruzie in een woning aan de Oosterzeestraat, gingen politiemensen direct ter plaatse. Op straat kwam een man aanlopen, gewond aan handen en met een hoofdwond. Hij was in het bezit van een groot hakmes. De man werd aangehouden. In de woning werden de broers van de verdachte aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij en de exacte toedracht wordt door de recherche onderzocht.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
GROOT-IJSSELMONDE - Een 14-jarige jongen uit Barendrecht is donderdagmiddag aangehouden door een politieagent in burger die op weg was naar zijn huis. De jongen mishandelde rond tien over half vijf een 16-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer reed over het fietspad tussen de A16 en Hollands Tuin toen de verdachte uit tegenovergestelde richting aankwam. De verdachte, die samen met nog twee anderen was, belemmerde het slachtoffer de doorgang waarna over en weer woorden vielen. Toen beide partijen afstapten sloeg de 14-jarige jongen de 16-jarige in zijn gezicht. Dit werd gezien door de politieagent die beide partijen scheidde en zijn collega's waarschuwde. Na onderzoek op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. Te zijner tijd zal de verdachte zich voor de rechter moeten verantwoorden. De 14-jarige jongen is door zijn moeder opgehaald van het politiebureau. De 16-jarige jongen stelde zich onder behandeling in het MCRZ locatie Zuiderziekenhuis.


* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
Een 51-jarige man uit Rotterdam is donderdagmiddag gewond geraakt na een arbeidsongeval in een woning aan de Mathenesserdijk. De man was rond half vier een groepenkast aan het verwijderen en raakte met de slijptol de hoofdleiding van de stroom. Hierdoor kwam er een vlam vrij en kwam de man onder stroom te staan. Het slachtoffer liep 2e graads brandwonden op aan zijn armen en benen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en de arbeidsinspectie op de hoogte gebracht.


* MAN VALT VAN LADDER
RIDDERKERK - Een 53-jarige inwoner uit Oude-Tonge is donderdagmorgen tijdens werkzaamheden van zijn ladder gevallen. De man was rond half twaalf bezig met sloopwerkzaamheden bij een manege aan de Kruisweg toen de ladder waarop hij stond weggleed. Hierdoor viel hij naar beneden en liep een gebroken schouder en staartbeen op. Ook beschadigde hij zijn scheenbeen. Hij werd overgebracht naar het Ikazia ziekenhuis. Door de arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING
MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft donderdagavond een 45-jarige man uit Maassluis gearresteerd op verdenking van mishandeling. Een 25-jarige vrouw uit Venray en haar zusje liepen rond zes uur op het parkeerterrein aan de Mozartlaan toen zij, na een verkeerssituatie, onegiheid kregen met twee andere vrouwen in een auto. De vader van deze twee vrouwen bemoeide zich met de ruzie en wordt ervan verdacht de 25-jarige vrouw een stomp te hebben gegeven in het gezicht. Ook het zusje van het slachtoffer werd geslagen en geschopt. De 45-jarige man is op de Mozartlaan aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT JONGEN MET GASDRUKWAPEN AAN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft donderdagavond omstreeks kwart over elf op de Bermweg een 20-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij was in het bezit van een gasdrukwapen. Nabij een skatebaan in het Schollebos werd een groep jongeren beschenen met een laserstraal. Hierop gingen zij zoeken in de bosjes en troffen twee jongens aan. Eén van de jongens rende weg, de andere jongen werd door de groep tegen gehouden. Een 21-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel hield de jongen vast en alarmeerde de politie. Uit onderzoek van politiemensen bleek de verdachte in het bezit te zijn van een gasdrukwapen met vizier met daarop een lamp en een laser. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag tussen kwart voor twee en kwart over twee een alcoholcontrole gehouden op de Algeraweg. In totaal werden 21 bestuurders gecontroleerd. In één geval schreef politiepersoneel een proces-verbaal uit voor het rijden onder invloed van alcohol.


* MAN OVERVALLEN IN WONING
De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar een overval in een woning. Een 58-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woning aan de Aristotelesstraat overvallen. De man had vanuit een café twee meisjes meegenomen naar zijn woning en kwam rond half twee thuis. Kort daarna werd er aan zijn deur gebeld. Eén van de meisjes deed open waarna twee donkere mannen de woning binnenkwamen en het slachtoffer met een vuurwapen bedreigden. Hierop werd de man van zijn geld en sieraden beroofd. Zowel de mannen als de meisjes gingen hierna weg. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie. Hem is slachtofferhulp aangeboden.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA DIEFSTAL
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagochtend een 44-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor diefstal vanaf een bouwterrein. Een getuige meldde rond vijf uur een verdachte situatie waarbij twee mannen iets in de bosjes aan de Duifstraat hadden gelegd. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en trof in de bosjes een hogedrukreiniger aan. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen de agenten dat op een bouwterrein aan de Korhoenlaan een man liep. Hij werd aangehouden op de bouwplaats. Ook in de bosjes aan de Duifstraat werden kabels aangetroffen. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de zaak.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Door politiepersoneel van het wijkteam Spangen-Mathenesse is donderdagavond op de Tjalklaan een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 432 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat ze teveel alcohol hadden genuttigd. Tevens bleek één bestuurder onder invloed te rijden terwijl hij al een ontzegging had.


* POLITIE HOUDT ASO-CONTROLE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie donderdagmiddag tussen drie en zes uur op de Rotterdamseweg een ASO-controle (aanpak scooteroverlast) gehouden. Tevens werd 's avonds tussen zeven uur en kwart over negen een brom/snorfiets controle gehouden op de Slotlaan. In totaal werden op de Rotterdamseweg 40 bromfietsen gecontroleerd. In 18 gevallen werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: Het rijden zonder rijbewijs, het rijden met een te hoge snelheid, het rijden met een gladde band, bellen tijdens het rijden een niet goed bevestigde kentekenplaat. In één geval werd een kentekenbewijs ingevorderd vanwege het rijden met een snelheid van 74 km/u. Tevens hielden politiemedewerkers een verdachte aan met een boksbeugel. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Op de Slotlaan controleerde politiepersoneel 12 scooters. In vijf gevallen werd een proces-verbaal gegeven voor het rijden met een te hoog vermogen, het rijden zonder helm, het rijden zonder rijbewijs, het rijden op het fietspad en het niet tonen van een rijbewijs. Tevens hield de politie een alcoholcontrole. Agenten controleerden in totaal 65 mensen. Hierbij werden geen aanhoudingen verricht.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE STEEKPARTIJ DODELIJKE AFLOOP

De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft een 58-jarige Rotterdammer gearresteerd. Hij wordt verdacht van een steekpartij waarbij een 54-jarige Rotterdammer gewond raakte. Het slachtoffer overleed een week later aan zijn verwondingen. Op 24 juni werd de 54-jarige Rotterdammer bij het metrostation Leuvehaven aangetroffen nadat hij daar in elkaar was gezakt. Na medisch onderzoek in het ziekenhuis bleek de man een steekwond te hebben. Hij overleed op 2 juli aan zijn verwondingen en opgelopen complicaties. Uit onderzoek is gebleken dat de 54-jarige Rotterdammer op 23 juni had ingebroken in een woning aan de Voorde. De 58-jarige bewoner had de 54-jarige inbreker overlopen waarna een worsteling was ontstaan. De bewoner had aangifte gedaan van de inbraak. De verdachte is voorgeleid en door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. De Persofficier van Justitie


* DRIE VROUWEN SLACHTOFFER ZAKKENROLLEN
MAASSLUIS - De politie stelt een nader onderzoek in naar drie aangiftes van zakkenrollerij in winkelcentrum de Koningshoek. Donderdag tussen half twaalf 's ochtends en één uur 's middags werden drie vrouwen van hun portemonnee bestolen. Een 90-jarige vrouw uit Maassluis was rond half twaalf boodschappen aan het doen in een supermarkt. Een onbekende vrouw boog zich over de rollator van de vrouw heen om iets uit de schappen te pakken. Toen het slachtoffer bij de kassa stond, merkte ze dat de portemonnee uit haar handtas was weggenomen. De handtas stond op de rollator. Een 61-jarige vrouw uit Naaldwijk werd het slachtoffer van zakkenrollerij in een kledingwinkel. De vrouw had rond het middaguur een mandje waarin haar portemonnee even onbeheerd achtergelaten in de paskamer. Toen zij terugkwam zag zij dat de portemonnee was weggenomen. Een 31-jarige vrouw uit Maassluis merkte tijdens het betalen in een drogist dat haar portemonnee uit haar tas was gerold. De politie onderzoekt de diefstallen.


* POLITIE DOET ONDERZOEK NAAR MAN MET HONKBALKNUPPEL

OUDE NOORDEN / ROTTERDAM-NOORD - De politie doet onderzoek naar de verdachte die een 34-jarige man uit Rotterdam met een honkbalknuppel had geslagen op de Jacob Catsstraat. Op donderdagavond omstreeks half zeven strompelde het slachtoffer het politiebureau aan de Zaagmolenstraat binnen. Hij verklaarde dat hij door een man met een knuppel was geslagen op zijn hoofd en arm. Zijn hoofd zat onder het bloed. Toen agenten hem op een stoel zette begon hij hevig te zweten en te trillen. Vervolgens verloor hij zijn bewustzijn. Ambulancepersoneel bracht de Rotterdammer over naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
AGNIESEBUURT / ROTTERDAM-NOORD - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie donderdagochtend op de Vijferhofstraat en de Bergweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Op de Vijferhofstraat controleerden politieagenten extra op het negeren van een gebod tot rechtsaf slaan vanaf de Teilingerstraat. Hiervoor werd in acht gevallen een proces-verbaal opgesteld. Op de Bergweg was extra aandacht voor het dragen van autogordels. Hiervoor werden twaalf bekeuringen uitgeschreven. In totaal schreef de politie bij de controles 30 bekeuringen uit voor onder andere: Het niet voldoen aan de identificatieplicht, het niet tonen van een rijbewijs, het rijden zonder rijbewijs, het rijden met een verlopen rijbewijs, mobiel bellen tijdens het rijden en het rijden door een rood verkeerslicht.


Copyright © 2008 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer