KNHS



Young riders winnen zilver tijdens EK springen
18 juli 2008
Springen

ERMELO (KNHS) Met vier ruiters bij de beste zeven beginnen de Nederlandse young ruiters (16-21 jaar) zondag aan de individuele finale van de Europese Kampioenschappen Springen, die worden verreden in het Tsjechische Praag. Best wel uniek, aldus bondscoach Sven Harmsen. Voor de Europese landentitel was het net niet genoeg. Nederland won zilver, achter Zwitserland.

Harmsen keek met gemengde gevoelens op de landenwedstrijd, die ging over twee manches op 1m50-niveau, terug. We zijn tevreden met zilver, maar er had meer in gezeten. Het kwam er alleen niet uit. Al moet ik zeggen dat de ruiters goed hebben gereden. Het parcours was niet makkelijk, het was technisch.´ Slechts twee combinaties van de ruim zeventig deelnemers bleven beide omlopen foutloos, waaronder Jack Ansems (Poppel, B) met VDL Groep Santana. Nederland ging na een manches met 0 strafpunten aan de leiding, maar kon dat in de tweede ronde niet vasthouden. Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Parmala Douche, Michel Hendrix (Kessel) met Triple en Wesley Heijdens (Enschede) met Pavarottie H waren in de eerste ronde allen foutloos, maar maakten ieder een springfout in de tweede omloop.

Zondag wordt door de beste dertig combinaties gestreden om de individuele titel. De ervaren Van der Vleuten, die dit jaar al deel uit maakt van het B-kader senioren, begint als aanvoerder van de ranglijst aan het finale. De strafpunten uit de voorrondes tellen mee voor het eindklassement.

Junioren
Zaterdag vindt in Praag de landenwedstrijd voor junioren plaats. Het Nederlandse team wordt gevormd door Laura Spekelbrink (Diepenheim) met Minardi, Ruben Romp (Riel) met Hopes Are High, Dominique Roelofsen (Broekland Ov) met Lois Lane en Jody van Gerwen (Limbricht) met Shalon Stanford.

Auteur: Petra Baas

Uitslag

Landenwedstrijd young riders (16 t/m 21 jr.):

1. Zwitserland 5

2. Nederland 8

3. Groot-Brittannië

4. Frankrijk

Tussenstand individueel na 2e kwalificatie:

1. Maikel van der Vleuten VDL Groep Parmala Douche 4,28
2. Alexandra Fricker (Zwi) Granny Smith 4,64
3. Wesley Heijdens Pavarottie H 4,91
6. Jack Ansems CDL Groep Santana B 6,18
7. Michel Hendrix Triple 6,63

39. Gerben Morsink Thats Life 21,49