Ingezonden persbericht


persbericht

Filmhuis Cavia presenteert Out of Cavia - Zomerfestival 2008

Filmhuis Cavia trekt in juli en augustus weer met de filmprojector onder de arm stadsdeel Westerpark in Amsterdam in om films te vertonen in de buitenlucht. Het programma begint wanneer de zon onder gaat, rond 22.00 uur. Meer informatie volgt op www.filmhuiscavia.nl.

Zaterdag 19 juli
Locatie: Westerpark voor het Ketelhuis
Thelma & Louise
(Ridley Scott, VS, 1991 | 129 min, Engels - NL ondertiteld)

Thelma en Louise ontsnappen aan de sleur en de autoriteiten in een Ford Thunderbird cabriolet. Deze door Ridley Scott geregisseerde, beroemde roadmovie won een Oscar voor beste scenario.
In samenwerking met Het Ketelhuis.

Zaterdag 26 juli
Locatie: Van Oldenbarneveldtplein
Future Shorts

Het kortfilmfestival Future Shorts voor het eerst in de buitenlucht! Laat je inspireren, verrassen, raken en vermaken door het veelzijdig aanbod van nationale en internationale korte films. In samenwerking met Future Shorts Holland.

Zaterdag 2 augustus
Locatie: Museum Het Schip (Spaarndammerplantsoen)
Rumble Fish
(Francis Ford Coppola, VS, 1983 | 94 min, Engels - NL ondertiteld)

Prachtige film van Francis Ford Coppola in contrasterend zwart-wit over een jongen die de status van zijn grote broer probeert te evenaren in de tijd dat meningsverschillen nog met de hand opgelost werden.

Zaterdag 9 augustus
Locatie: Van Beuningenplein
Junkman's Choir (band)

Als je Caledonische accordeonmuziek mixed met rock en reggae, dan krijg je... Junkman's Choir. Voorafgaand aan het optreden van deze Schotse band wordt een passende film vertoond (volg www.filmhuiscavia.nl). In samenwerking met Woongroep De Plofhoek.

Vrijdag 15 augustus
Locatie: Buurtboerderij (Spaarndammerdijk 319)
Black Cat, White Cat
(Emir Kusturica, Joegoslaviƫ, 1993 | Slavische talen - Nederlands ondertiteld)

Dansende, schreeuwende, uitzinnige, krankzinnige, verliefde zigeuners en een dik varken knabbelend aan een roestende auto. Beats en riedels uit de balkan na afloop van deze film van Emir Kusturica, een van de creatiefste filmmakers van de twintigste eeuw..

Filmhuis Cavia
Van Hallstraat 52-Ie
1051 HH Amsterdam
020-681 1419
pers@filmhuiscavia.nl
www.filmhuiscavia.nl