Ingezonden persbericht


Verbeelding op tweede Zwoele Zomeravond

Met o.a. Gabriel Rios, Lydia Rood, Warner&Consorten, Stille Fanfare, TamTam Objektentheater, Lucky Fonz III, Vicky Francken, Joost Sickenga, Lambert Kamps en Anna Pleiter

Na het grote succes in 2006 en 2007 presenteert het Kröller-Müller Museum ook in 2008 weer vier Zwoele Zomeravonden. De eerstkomende Zwoele Zomeravond vindt plaats op zaterdag 19 juli en staat geheel in het teken van verbeelding.

Centraal staan de verbeelding van de kunstenaar, die leidt tot zijn of haar werk, maar ook de eigen fantasie en verbeeldingskracht. TamTam Objektentheater speelt 'To have or not to have', een roestig sprookje, met elementen uit spaghettiwesterns, een scheutje Shakespeare maar vooral ook heel veel humor. Een nijptang en een borstel zullen nooit meer hetzelfde zijn! De veelbekroonde (kinder-)schrijfster Lydia Rood vertelt waarom kunst een prachtige aanleiding is tot het bedenken van verhalen en fooddesigner Anna Pleiter verrijkt de flora en fauna van de beeldentuin met wel heel bijzondere (en smakelijke) verrassingen. De Stille Fanfare leidt bezoekers op geheel eigen wijze langs onder andere een de kunstwerken van Stanley Brouwn en theatergroep Warner&Consorten gebruikt de paden en grasgazons van de tuin als decor voor hun dynamische voorstelling 'Bokkesprongen'. Vol improvisatie, humor en verrassende wendingen. Kunstenaar Lambert Kamps presenteert zijn 'Artificial Moon', een kunstproject dat moet leiden tot een tweede maan voor de aarde en zijn werk 'Chopped Tree', voor houthakkers met spijt. Verder ziet u ook nog Lucky Fonz III, singer-songwriter en winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2006, schrijfster Vicky Francken en schrijver/dichter Joost Sickenga, met een bijzondere voorstelling vol poëzie, muziek en multimedia. Afsluiter van de avond is Gabriel Rios, Belgische singer-songwriter met Puerto-Ricaanse roots, die deze avond met een intiem soloconcert van een onvergetelijk slotakkoord voorziet.

De avond start om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Vanaf 17.00 uur is een combikaart (NP De Hoge Veluwe en museum) te koop met 50% korting. Dit jaar is het ook mogelijk een passe-partout te kopen, met veel korting en voorrang bij de entree. Kijk voor verkoopadressen en meer informatie op www.kmm.nl. Het museum is tijdens de Zwoele Zomeravond tot 20.00 uur open en er zijn gratis rondleidingen in museum en beeldentuin.

De Zwoele Zomeravonden worden mogelijk gemaakt door de Turing Foundation en het VSBfonds en georganiseerd in samenwerking met Literair Productiehuis de Wintertuin. De volgende Zwoele Zomeravonden zijn op 2 augustus en 16 augustus. Up to date informatie is te vinden op www.kmm.nl.

# # # # #