Evangelische Omroep

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 29 en 30

Blauw Bloed Extra, Koningskinderen, 19 juli, 19.35 uur, Nederland 2 Presentatie: Jeroen Snel

De zoon van wijlen prinses Diana is voorgoed in de harten gesloten van het Britse volk. Velen zien dan ook liever William (25) op de troon dan zijn vader prins Charles die eigenlijk eerst aan de beurt is. Vooralsnog geniet William van zijn vrijheid. Vanavond zien we hem aan de snookertafel en volgen hem met zijn grote liefde Kate Middleton. Ook zien we unieke beelden van zijn broer prins Harry. Hoe verschillend zijn de prins en de rebel? Verder interviews met vrienden en journalisten die de kroonprins lange tijd van dichtbij volgden.

Schatjes Donderdag Donderdag 17 juli 2008, 21.50 uur, Nederland 1 Titel: 'Nieuwe start in de opvoeding'
Martin en Trudy hebben twee zoons; Dominique van 6 en Lennart van 4 jaar. Als klein kind is Dominique ernstig ziek geweest. Mede door zijn ziekte heeft het gezin een heftige tijd achter de rug. Puur overleven was het de afgelopen jaren. Nu het met Dominique beter gaat, willen Martin en Trudy een stap vooruit maken en zich weer richten op de opvoeding van hun beide jongens.

Lennart is geboren midden in de ziekteperiode van zijn broer. Hij heeft daardoor altijd op de achtergrond gestaan en moeten vechten voor aandacht. Nu de jongens ouder zijn, vliegen ze elkaar constant in de haren. Er is de hele dag strijd in huis. De ouders zijn doodmoe en weten niet meer hoe ze de ruzies moeten aanpakken. Daarom hebben ze de hulp van Schatjes ingeschakeld. Schatjes Psycholoog Tischa Neve richt zich in eerste instantie op de basisprincipes van de opvoeding van de jongens.

Fearfighters, vrijdag 25 juli 2008, 21.53 uur, Nederland 3 Onderwerp: hondenvrees
Margriet, Carolien en Anne zijn doodsbang voor honden! Margriet (18) durft zelfs niet meer over straat; als ze een hond ziet raakt ze in paniek en móet ze omlopen. Ook Carolien (24) loopt gerust kilometers om als er een hond in de buurt is. Maar... die extreme angst voor honden geeft ze liever niet aan haar zoontje door. En Anne (24) gaat in de zomer niet op haar slippers over straat, want laarzen voelen een stuk veiliger!

In de nieuwe acht-delige serie Fearfighters gaan drie kandidaten de ultieme strijd aan met hun fobie. Onder deskundige begeleiding van angst-therapeut Yvette en EO-presentator Manuel Venderbos komen de kandidaten oog in oog te staan met hun grootste nachtmerrie of angst. Wie durft de confrontatie aan?

Monarchy, the royal family at work, dinsdag 22 juli, 21.20 uur, Nederland 2

In de vijfde aflevering zien we hoe een staatsbanket in het paleis tot in de puntjes wordt voorbereid. De Koningin zwaait er het scepter op alle vlakken: er ontgaat haar geen enkel detail. Perfectie is de norm in het Paleis, ook voor het personeel.

In de nieuwe serie Monarchy, the royal family at work wordt Queen Elizabeth een jaar lang op de voet gevolgd tijdens haar werkzaamheden als koningin van Engeland. De elfdelige reeks laat het publiek meekijken over de muren van Buckingham Palace en geeft antwoord op de veelgestelde vraag: Hoe ziet het leven van de Britse koninklijke familie er eigenlijk uit? De presentatie van deze bijzondere Nederlandse bewerking is in handen van Jeroen Snel.

Koninklijke Marechaussee, zaterdag 19 juli 2008, 17.30 uur, Nederland 1

In de eerste aflevering zien we een oefening van de Bijzonder Bijstandseenheid. Dit is een soort ME-politiedienst voor bijzonder zware rellen. Ze komen pas in actie als demonstranten gewapend zijn met vuurwapens, messen en... molotovcocktails. Verder zien we hoe de Forensische Opsporingsdienst op zoek gaat naar sporen in een auto en nemen we een kijkje achter de schermen van politieagenten Ariano en Jasper. Hoe bewaken zij de veiligheid in Schiphol?


---
Noot voor redactie,