TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 16-07-2008

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 19 juli
Radio 1 - 11.04 uur

GERRIT ZALM TE GAST IN TROS KAMERBREED

De Tweede Kamer is met reces, maar TROS KAMERBREED gaat door. In vier zomeruitzendingen zet TROS KAMERBREED vier thema's centraal die mensen aan het hart gaan: wonen, geld, zorg en oorlog. Met prominente politici én mensen uit het veld praten presentatoren Kees Boonman en Margriet Vroomans elke week een uur lang over politieke besluitvorming en praktische haalbaarheid.

In de tweede zomeruitzending van TROS KAMERBREED bespreekt Kees Boonman de kredietcrisis met Gerrit Zalm en Martien van Winden. Gerrit Zalm was bijna twaalf jaar lang voor de VVD minister van Financiën. Sinds zijn vertrek uit de politiek is hij o.a. topman bij de DSB-bank, die vooral bekend is vanwege het verstrekken van consumentenkredieten. Martien van Winden is na directiefuncties bij ondermeer Robeco en Theodoor Gillissen Bankiers nu directeur en beheerder van Beleggingsfonds Hoofbosch. Daarnaast schreef hij boeken, waaronder 'Rijk Blijven'.

Centraal in de uitzending staat de Amerikaanse kredietcrisis en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse consument. Zit er nog genoeg geld in de pensioenfondsen of moeten gepensioneerden zich zorgen maken om hun uitkering? Wat merken Nederlandse banken van de crisis bij hun Amerikaanse collega's? Staat ons spaargeld nog veilig op de bank? Welke gevolgen heeft de kredietcrisis voor de werkgelegenheid en de economische groei? En wat is de rol van de overheid: de Amerikaanse minister van Financiën heeft steun toegezegd aan twee wankelende banken. Moet Wouter Bos zich bemoeien met de problemen van Fortis?

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl.