Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HABEK presenteert eindelijk ROFFEST!

Op zaterdag 19 juli brengt stichting HABEK op het festivalterrein Paperdome in Utrecht de eerste editie van ROFFEST!

ROFFEST is de langverwachte festivalversie van ROF!, de party's die de afgelopen 2 jaar elke maand de Utrechtse underground club Ekko op z'n kop hebben gezet.

Op ROFFEST! zullen alle vier de elementen van de Hip-Hop cultuur vertegenwoordigd worden: DJ-ing, B-Boying, MC-ing en Graffiti. En vooral: allemaal even hard.

Top-of-the-bill

Ieder element krijgt een eigen podium en binnen deze elementen zullen top-of-the-bill artiesten hun ding doen. Tot nu toe zijn voor het DJ podium al bekend: BOEMKLATSCH, SHIT IS BANGIN, HIPHOPINJESMOEL, DJ TURNE, DJ CUTNICE.

De B-Boy Arena zal worden overgenomen door de nationale breakdance-authoriteit DUTCH B-BOY. Zij hosten een battle waarmee breakende crews 800 euro in de wacht kunnen slepen.

Op het MC podium zal een ernstige norm worden gesteld met GMB, BLAXTAR, LA MELODIA, UNORTHADOX, STROPSTRIKKERS, en TIM BEUMERS.

Een 25 meter lange Grafitti-wall zal ruimte bieden voor onder andere DEKAFF AVENUE en JANISDEMAN.

Volgende stap

ROFFEST is de volgende stap voor stichting HABEK om vanuit het hart van het land de U van Unity terug te brengen in Hip Hop Nederland. de Unity zoals Afrikaa Bambaataa hem benoemde, uit de tijd van de cassettebandjes, toen je nog HipHopper was i.p.v. alleen DJ, Danser of Rapper. ROFFEST wordt aan en al eenheid!

Voorverkoop: E10,- (Stuur een mail naar roffest@habek.nu) / Op locatie: E15,-

Info: www.ROFFEST.com / www.HABEK.nuIngezonden persbericht