Gemeente Montfoort


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 11 juli 2008

Prijsuitreiking 'Met Belgerinkel naar de Winkel'

Zaterdag 19 juli 2008 is de officiële afsluiting van de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. Namens de gemeente Montfoort overhandigt wethouder J.H.W.M. Vinkenburg aan maar liefst 11 winnaars de prijzen. Ook de winnaar van de hoofdprijs - een splinternieuwe fiets beschikbaar gesteld door Profile Olaf Selderbeek - wordt de 19e bekend gemaakt. De bijeenkomst is op 19 juli van 11.30 tot 13.00 uur op het stadskantoor in Montfoort.

In Montfoort zijn 466 volle spaarkaarten (waarvan 235 met een adviezen, tips en suggesties) opgehaald. Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door 17 sponsorende enthousiaste winkeliers. In totaal deden 29 winkeliers aan de campagne mee in Montfoort. Van deze aantallen kan afgeleid worden dat deelnemers en sponsors over het algemeen enthousiast zijn over de campagne.

Op de fiets boodschappen doen

De gemeente Montfoort deed mee aan de campagne om mensen te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets boodschappen te doen. Met minder auto's en meer fietsen worden woon- en winkelkernen rustiger, veiliger en dus meer leefbaar. Met Belgerinkel naar de Winkel is vooral een campagne om mensen bewust te maken van de voordelen van fietsend boodschappen doen: gezond en goed voor het milieu! Extra stimulans om mee te doen aan de campagne zijn de te winnen prijzen.

Adviezen en tips

Deelnemers konden op de spaarkaart ook adviezen en tips aan de gemeente geven om de fietsvriendelijkheid te verhogen. De Milieudienst Noord-West Utrecht inventariseert alle suggesties en koppelt deze terug aan de gemeente. De gemeente bekijkt vervolgens of ze uitgevoerd kunnen worden.

Dit jaar deden 17 gemeenten mee aan de campagne, waarvan 12 in de provincie Utrecht. In deze regio voerde Milieudienst Noord-West Utrecht de campagne uit voor de gemeenten Montfoort, Breukelen, De Ronde Venen, Oudewater en Woerden.


Noot voor de redactie/