Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Lezing president-directeur KLM onder vleugels van historische Aviodrome-DC-2 'Uiver':

"KLM altijd vooruitstrevend bij keuze nieuwe vliegtuigen"

Lelystad, 12 juli 2008 - De stichting Vriendenkring Aviodrome organiseert op zaterdag 19 juli een presentatie door president-directeur van de KLM, de heer Peter Hartman. De heer Hartman is KLM-er in hart en nieren en zal ingaan op de rijke historie van de KLM. De KLM is altijd vooruitstrevend geweest in haar vlootvernieuwing en dit zal ook in de toekomst zo zijn. De heer Hartman zal spreken onder de vleugels van de Douglas DC-2 'Uiver' uit 1934, het bekendste vliegtuig uit de geschiedenis van de KLM.

Rijke historie KLM

De KLM is in haar historie altijd vooruitstrevend geweest in het vernieuwen van haar vloot. Kenmerkend voor de KLM is dat zij altijd een van de eerste gebruikers is geweest van nieuwe, moderne, veilige en schone vliegtuigen. De geheel metalen Douglas DC-2 uit 1934 is daarvan een voorbeeld, maar het geldt ook de Fokkers 50 en 100 en de nieuwste Boeing's.

Lange KLM-carrière

De Vriendenkring Aviodrome nodigt jaarlijks een KLM-topman uit voor een presentatie die ingaat op de relatie tussen de KLM en haar historie. De Vriendenkring Aviodrome is zeer vereerd met de komst van de heer Hartman, vanwege zijn verdiensten voor de KLM, met name op technisch gebied. De heer Hartman is vanaf 1973 werkzaam voor de KLM, waarvan bijna 20 jaar voor de technische dienst. Sinds 1 april 2007 is hij president-directeur van de KLM. Vanuit zijn diverse functies is de heer Hartman altijd betrokken geweest bij aankopen van nieuwe vliegtuigen door de KLM.

Achtergronden van de KLM-vloot

De relatie tussen de geschiedenis en de vliegtuigen van de KLM staat centraal in deze presentatie. De heer Hartman zal ingaan op het belang van een moderne vloot en de voorsprong die de KLM daarmee had en nog altijd heeft. De toekomst voor de KLM is stabiel, maar concurrentie en hoge brandstofprijzen dwingen de maatschappij om nog altijd vernieuwend te zijn met de keuze van haar vliegtuigen. In zijn presentatie zal de heer Hartman ingaan op alle aspecten die een rol spelen bij de keuze en anekdotes vertellen over aankopen uit de historie.

Extra bijzonder: de DC-2 'Uiver' luistert mee

Voor deze speciale lezing heeft de Aviodrome ruimte gereserveerd onder de vleugels van de Douglas DC-2 'Uiver' uit 1934. Dit vliegtuig is hét voorbeeld van de vooruitstrevende keuzes van de KLM. De KLM schreef dit hypermoderne vliegtuig in voor de Londen-Melbourne race en won deze race mét passagiers en vracht. De lezing begint om 14.00 uur in de Aviodrome te Lelystad, vanaf 13.00 uur zijn Vrienden en hun introducés welkom in de hangaar van de 'Uiver'. De entree voor de lezing bedraagt 5 euro, voor nieuwe donateurs van de Vriendenkring is de lezing gratis. Aanmelden kan via vrienden@aviodrome.nl. Voor meer informatie over de Vriendenkring of de Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct. p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl