Ingezonden persbericht


Datum: 18 juli 2008

Vanaf 19 juli 2008 per RET Fast Ferry naar het Keringhuis en de Maeslantkering

Hoek van Holland - Het Keringhuis is vanaf zaterdag 19 juli ook per boot bereikbaar. Vanaf die datum is er een lijndienst tussen de haven van Hoek van Holland en de waternetsteiger bij de Maeslantkering en het Keringhuis. Hiermee is de Maeslantkering voor het eerst in haar geschiedenis bereikbaar per openbaar vervoer.

Dienstregeling
De dienstregeling tussen Hoek van Holland en de Maeslantkering is afgestemd op de openingstijden van het Keringhuis. De vertrektijden richting de Maeslantkering zijn doordeweeks om 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en de laatste afvaart is om 15.30 uur. In het weekend zijn dit dezelfde tijden, maar is de laatste afvaart een uur later, aangezien het Keringhuis in het weekend tot 17.00 uur geopend is.

Op 18 juli is er een nieuwe boot gedoopt die extra snel tussen Hoek van Holland, de Maeslantkering, de Landtong van Rozenburg en de Maasvlakte vaart. De boot heeft een capaciteit van 130 passagiers en daarnaast nog eens 30 fietsers. Richting de Maasvlakte vertrekt de boot een paar keer per uur, beginnend doordeweeks al om 6.20 uur en dit gaat door tot de laatste afvaart om 20.00 uur. Op de boot kunnen fietsen gratis worden meegenomen! Daardoor is het voor veel gebruikers van de boot extra aantrekkelijk. Voor relatief weinig geld kun je een boottocht maken en dan weer verder gaan per fiets.

Tarieven
Een enkeltje Fast Ferry kost E 3,- per persoon (reductietarief E 2,-). Een dagretour kost E 5,- (reductietarief E 3,50). Voor de frequente reiziger is er de voordelige 20-vaartenkaart voor slechts E 40,-. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee. Dit geldt ook voor fietsen. Het reductietarief geldt voor 4 t/m 11 jarigen, 65+'ers en studenten met een geldige OV-jaarkaart.

Toegang gratis en iedere dag geopend
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. De Maeslantkering is een indrukwekkende stormvloedkering, het laatste project van de Deltawerken. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Nieuw Oranjekanaal 139

3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222

email: info@keringhuis.nl
internet: www.keringhuis.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -