Politie Groningen

Zaterdag 19 juli 2008

Provincie Groningen, 19-07-2008

Winschoten: dronken fietser aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht op de Beertsterweg een 24-jarige man uit Finsterwolde aangehouden. De Finsterwolder fietste onnodig vlak langs twee agenten, die te voet op straat surveilleerden. Hierop werd de fietser gesommeerd te stoppen. De 24-jarige stopte, maar nam direct een vijandige houding aan. Het werd de dienders duidelijk dat de fietser te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht met een rijverbod van 10 uur van zijn vrijheid genieten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: vrouw onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 36-jarige vrouw uit Roden aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen op de Auwemalaan een personenauto stilstaan. De Drentse werd bij de auto aangetroffen. De vrouw bleek onder invloed te verkeren. Een blaastest op straat wees dit ook uit. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,35 promille alcohol in haar bloed had. De vrouw werd naar huis gebracht, waarna zij haar rijbewijs moest inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: vrouw gewond bij aanrijding

Een 77-jarige vrouw uit Oostwold is vrijdagmiddag op de kruising Briklaan met de Sorghvlietlaan gewond geraakt bij een aanrijding. Een 56-jarige man uit Veendam verleende met zijn auto op de kruising geen voorrang aan de automobiliste. Door de klap liepen beide bestuurders nekklachten op. De vrouw moest voor verdere behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie zoekt getuigen van straatroof

Een alerte getuige heeft vrijdagmiddag op de Oudeweg een 33-jarige vrouw uit Tynaarlo aangehouden. De vrouw had bij een pinautomaat geprobeerd de portemonnee van een 18-jarig meisje uit Groningen af te nemen. Het meisje had net geld gepind. Het gelukte de verdachte toch een geldbedrag weg te nemen. Na de diefstal stapte de 33-jarige bij een onbekende junkachtige man achterop de fiets. De 18-jarige liep door de diefstal letsel op aan haar vinger. De getuige zag de vrouw korte tijd later op de Oudeweg lopen. Hierop waarschuwde de man de politie, die de verdachte meenamen naar het politiebureau. De verdachte bleek geen geld bij zich te hebben. De politie zoekt getuigen van de diefstal bij het pinautomaat op de Grote Markt. Mensen die iets van het incident hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: bromfietser onder invloed bij aanrijding

De politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer had op de Munnekeholm geen voorrang verleend aan een van rechts komende taxi. De bromfiets gleed onderuit, waarna de bromfiets tegen de taxi botste. Zowel de bromfietser als zijn passagiere raakte niet gewond. Wel bleek de 20-jarige te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van acht uur uitgereikt. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: controles visserijwet leiden tot boetes

Bij diverse controles op de Visserijwet heeft de politie vrijdag vijf bekeuringen uitgereikt. De politie controleerde bij het Noordwillemskanaal en Sassenhein in Haren, het Zuidlaardermeer in Kropswolde, het Winschoterdiep in Westerbroek en Groningen en het A.G. Wildervanckkanaal in Ommelanderwijk. Alleen bij de controles in Ommelanderwijk bleken vissers zonder vergunning te vissen. Dit resulteerde in vijf bekeuringen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2103, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1643, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Leens,Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 798, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 673, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.