Politie Gelderland-Zuid

Laatste avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 19-07-2008 o De laatste avond van de Vierdaagsefeesten is, evenals de voorgaande avonden, rustig en in goede sfeer verlopen. De toestroom van het publiek kwam deze avond laat op gang. Door de politie zijn gedurende de avond en nacht in totaal 23 personen aangehouden, voornamelijk voor relatief kleinere vergrijpen.

Na 22.00 uur werd het erg druk op het Koningsplein, het Hunnerpark en het Valkhof. Een uur later was het topdrukte op zowel het Hunnerpark als het Valkhof. Op het Valkhof bleef het druk tot 02.00 uur.

Aanhoudingen

Vroeg in de avond kreeg de politie een melding dat op de Burgemeester Hustinxstraat twee mannen bezig waren om fietsen te stelen. Toen agenten ter plaatse kwamen werden de twee verdachten door een getuige aangewezen. Beide mannen zijn aangehouden. Het betreft een 26-jarige man uit Cuijk en een 29-jarige inwoner van Mill. De verdachten verklaarden dat ze de fietsen wilden stelen om snel thuis te zijn.

Tegen 04.00 uur werd gemeld dat voor een café aan de Grotestraat een man gewond op de grond zou liggen. Toen agenten daar kwamen bleek het slachtoffer niet aanspreekbaar te zijn. De man bleode uit zijn oor. De ambulancedienst was gelukkig snel ter plaatse. Ook het Mobiel Medisch Team kwam naar de Grotestraat. Het slachtoffer, een 30-jarige inwoner van Boven-Leeuwen, is naar het UMC St. Radboud overgebracht. Getuigen meldden dat de man door eeh medewerker van het café naar buiten was geduwd en vervolgens bewusteloos bleef liggen. De politie hield de barmedewerker, een 24-jarige Nijmegenaar, aan voor mishandeling.

De overige aanhoudingen betroffen:

12 x Openbare dronkenschap en wildplassen
4 x Verstoring van de Openbare Orde

4 x eenvoudige mishandeling

Totaal aantal aanhoudingen tijdens Vierdaagseweek

Gedurende de afgelopen week zijn bij de vierdaagsefeesten in totaal 92 verdachten aangehouden. Het gaat daarbij voornamelijk om kleine vergrijpen:
43 x voor overlastdelicten zoals wildplassen en openbare dronkenschap 13 x voor verstoring van de openbare orde

16 x voor vermogensdelicten (diefstal)

12 x voor mishandeling

9 x voor agressie tegen de politie

4 x voor het bezit of de handel in drugs