Internationale Vierdaagse Nijmegen

Persbericht 2008
Nijmegen, 18 juli 2008

Regen op slotdag deert wandelaars nauwelijks
Minder uitvallers in 92ste Vierdaagse

De 92ste Vierdaagse van Nijmegen is door 34.962 wandelaars met succes voltooid. Uiteindelijk waren er op vrijdag 265 uitvallers te betreuren, waarmee het eindtotaal uitvallers uitkomt op 3.470 (9,03%). Dat is 0,27 procent minder dan vorig jaar.

Marsleider Johan Willemstein sprak vrijdag aan het eind van de middag over een zeer geslaagde en relaxte Vierdaagse. Bijzondere lopers als de oudste wandelaar Willem Bijl (91) uit Bussum, de allerjongste Fleur Willemsen (11) uit het Duitse Weeze, recordhouder (61ste Vierdaagse) Bert van der Lans uit Nijmegen en de jubileumlopers Greet Meenken en Leo Schol (beiden voor de 60ste keer) konden allen hun medaille ophalen.

Tevredenheidsonderzoek
Het aantal uitvallers neemt af, dus meer mensen zijn serieus met de Vierdaagse bezig. De temperatuur is gedurende de vier wandeldagen ideaal geweest voor de wandelaars. Jammer dat het heeft geregend, maar de goed voorbereide wandelaar heeft zich daardoor niet laten weerhouden weer een prestatie van formaat te leveren, aldus de marsleider. Hij zei te hopen dat veel wandelaars zullen deelnemen aan het tevredenheidsonderzoek dat de organisatie de komende dagen instelt.

Grandioze intocht
Ook het massaal toegestroomde publiek liet zich vrijdag niet door de regen tegenhouden. Honderdduizenden zorgden voor een grandioze intocht over de Via Gladiola die in Mook, pal over de Maas begon en zich traditioneel uitstrekte tot in het centrum van Nijmegen. Op het start- en finishterrein wachtte de lopers het felbegeerde kruisje en later op de avond gingen de voetjes van de vloer op het Blarenbal of bij andere feestelijkheden in de Nijmeegse binnenstad.