Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Lichtenvoorde - teveel gedronken             |
Dankzij een tip van een vrachtwagenchauffeur heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli op de Twenteroute onder Lichtenvoorde een 35-jarige Arnhemmer kunnen aanhouden voor het rijden onder invloed. De man blies 1.8 promille en zijn auto had onderweg de nodige schade opgelopen.

De politie kreeg rond 04.40 uur een melding van een vrachtwagenchauffeur dat hij op de Europaweg onder Lichtenvoorde een dronken automobilist had zien rijden. De man had de hele rijbaan nodig en was al een aantal keren de berm in gereden. Agenten troffen de bewuste auto aan en de bestuurder had inderdaad teveel gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.8 promille. Zijn auto bleek 'verse' schade te hebben en de bestuurder verklaarde hierover dat hij enkele bermpaaltjes had geraakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.

|   |Winterswijk - jeugdige vandalen              |
De politie heeft vrijdagavond 18 juli drie Winterswijkse tieners aangehouden die op het station met fietsen aan het gooien waren geweest. Eén fiets raakte behoorlijk beschadigd.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding dat enkele knullen met fietsen aan het gooien waren. De gewaarschuwde agenten troffen drie jongen (15, 16 en 16 jaar) aan en zij bleken zich bij het station misdragen te hebben. Op het politiebureau legden zij een verklaring af en hun ouders haalden de jeugdige vandalen van het politiebureau op. Eén fiets raakte behoorlijk beschadigd en over de strafafhandeling wordt nog overleg gepleegd met het openbaar ministerie.

|   |Winterswijk - 'gevonden' tas met weed          |
De politie heeft vrijdagmiddag 18 juli op een parkeerplaats in het buitengebied van Winterswijk drie Duitse mannen aangehouden. Het vermoeden was dat zij weed hadden gekocht, maar de tas met 200 gram weed die op de parkeerplaats werd aangetroffen was niet van hen, zo verklaarden zij.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 17.10 uur op een parkeerplaats een auto met een Duits kenteken staan met drie jongemannen erbij. Aan hun houding te zien, was er iets aan de hand. De agenten stelden een onderzoek in en de mannen verklaarden even uit te rusten van een lange rit. Vlakbij hen werd een tas met een hoeveelheid weed aangetroffen. De mannen werden aangehouden en op het politiebureau wist geen van hen iets over de herkomst te vertellen, sterker nog de tas was niet van hen. Na verhoor zijn de mannen in vrijheid gesteld. De 'gevonden' weed, ruim 200 gram wordt vernietigd.

|   |Aalten - eigenaar Schotse Collie gezocht         |
Bij een aanrijding op de Varssseveldsestraatweg in Aalten is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli een Schotse Collie om het leven gekomen. De politie zoekt contact met de eigenaar.

Het dier stak omstreeks 00.15 uur de rijbaan over en een 44-jarige automobilist uit Toldijk kon de hond niet meer ontwijken. De hond overleefde de aanrijding niet en de auto raakte beschadigd. De politie zoekt contact met de eigenaar van de hond.

Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --