Politie Gelderland-Zuid

Verdacht van inbraak verzorgingshuis

Wijchen, 19-07-2008 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden die er van worden verdacht dat ze geprobeerd hebben in te breken in een verzorgingshuis in Wijchen. Het betreft twee Amsterdammers van 33 en 38 jaar oud.

De politie kreeg een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden rond het verzorgingshuis. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen ze twee mannen, die aan het opgegeven signalement voldeden, wegrennen toen zij de politieauto zagen. Even later bleken ze zich in de struiken te hebben verstopt. De mannen konden geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid op die plaats en op dat tijdstip. Bij controle bleken enkele deuren beschadigd te zijn doordat geprobeerd was deze open te breken. De mannen zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten. In de auto van de verdachten zijn ook verdovende middelen aangetroffen. Ze zijn beide in verzekering gesteld.

Eerder op de avond was een melding gekomen van een verzorgingshuis in Winssen. Daar had men twee mannen overlopen die zich in het tehuis verdacht ophielden. De politie onderzoekt of het hier om de zelfde verdachten handelt.