Politie Noord- en Oost Gelderland

|   | Wezep/ 't Harde - verkeerscontrole            |
De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee, Het Korps Landelijke Politie Diensten en het Regionaal Verkeerhandhavingsteam op vrijdagmiddag 18 juli op twee locaties verkeerscontroles gehouden. Diverse bestuurders werden bekeurd.

De controle werd op de afritten van de A 28 bij Wezep en 't Harde gehouden. Alle ruim 400 gecontroleerde chauffeurs moesten blazen en één bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 0.9 promille en kreeg als beginnend bestuurder een proces-verbaal.

Verder werden 16 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, het rijden door rood licht, het niet kunnen tonen van hun rijbewijs of het rijden met afgeplakte zijruiten. De controle zal in de toekomst herhaald worden.

|   |Harderwijk - lastige man                 |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli een 31-jarige man uit 't Harde aangehouden. Hij wordt verdacht van beschadiging van een auto in het centrum van Harderwijk, maar weigerde bij aantreffen door de politie iedere medewerking.

De politie kreeg omstreeks 05.00 uur en melding dat er op de Waltorenstraat tegen een bestelbus was geschopt. De verdachten zaten in een rode auto die verderop werd aangetroffen. Eén van hen, de man uit 't Harde wenste geen enkele medewerking te verlenen en beledigde de agenten. Hij werd met gepast geweld aangehouden en voor verhoor ingesloten.

|   |Emst- vakantie valt in het water door brand        |
Een familie uit Lelystad die juist op een camping in Emst was neergestreken, zag de vakantie in het water vallen door een brand in de caravan.

Het gezin uit Lelystad had vrijdag 18 juli rond 11.00 uur de caravan geïnstalleerd op een camping in Emst. De stroom werd aangesloten en kort daarop rook men een brandlucht. Er werd snel een kijkje in de caravan genomen en hier bleek brand te zijn ontstaan. Er werd heel alert gereageerd door direct de stroom weer uit te schakelen en de gasfles uit de caravan te halen. In afwachting van de brandweer begon men al met blussen. Een deel van het binnenwerk van de caravan en het beddengoed werden door het vuur aangetast. Vermoedelijk is er storing in een lege boiler ontstaan toen de stroom werd ingeschakeld.

Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --