Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 19 juli 2008

Vermiste peuter teruggevonden

Almelo

Een 2-jarig jongentje uit Almelo werd vrijdagmiddag 18 juli vermist. Na een zoektocht door buurtbewoners, winkeliers en de politie werd het jongentje in de loop van de avond in goede gezondheid teruggevonden bij zijn tante.

Op vrijdag 18 juli werd omstreeks 17.50 uur gemeld dat een 2-jarig jongentje uit Almelo al sinds 16.00 uur die middag vermist werd. Op de Pieter Poststraat spraken agenten in zijn ouderlijk huis met de 35-jarige moeder van de peuter. De vrouw vertelde geëmotioneerd dat ze haar zoontje kwijt was. De politie startte een zoektocht, waarbij een buurtonderzoek werd gedaan. Na de zoektocht werd het jongentje in de loop van de avond aangetroffen bij zijn 48-jarige tante aan de P.C. Boutenlaan in Almelo. Uit onderzoek bleek dat de tante bij haar zus op bezoek had willen gaan. Toen zij ontdekte dat haar zus lag te rusten, nam zij de 2-jarige mee om iets te gaan eten. Het sms-bericht dat zij had achtergelaten voor haar zus was kennelijk niet overgekomen. Het kind werd uiteindelijk teruggebracht naar zijn moeder. (08-091509)

Gevaarlijke medicijnen verloren

Hengelo

Een 43-jarige man uit Hengelo heeft vrijdagavond 18 juli medicijnen verloren onderweg naar zijn woning. De politie verzoekt een mogelijke vinder om de medicijnen af te geven op het politiebureau of bij een apotheek.

Op vrijdag 18 juli werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat een 43-jarige Hengeloër medicijnen was verloren, terwijl hij naar huis fietste. De medicijnen, Methadon, zijn verpakt in een wit potje van circa 8 cm hoog. De man had de medicijnen opgehaald en is vervolgens langs de Burgemeester Jansenstraat, Dennenbosweg, Scholeneiland, Deurningerstraat en Hunenborg gefietst. Ergens op deze route moet hij de medicatie zijn verloren.

De politie waarschuwt voor mogelijke schadelijke effecten voor de gezondheid die de medicijnen zouden kunnen veroorzaken bij (onjuiste) inname, bijvoorbeeld door kinderen. De vinder wordt dringend verzocht de medicijnen af te geven op het politiebureau of in te leveren bij een apotheek. (08-091558)

tel. 053-4555588


---- --