Doorwerken tot 70 jaar niet aan de orde

19/07/2008 13:28

CNV Vakcentrale

Rienk van Splunder: "Levensverwachting in 2040 voorspellen is koffiedik kijken"

Vice-voorzitter van de CNV Vakcentrale, Rienk van Splunder, is 'verbaasd' over de uitlating van minister Donner in De Telegraaf. De minister filosofeert in dat artikel over doorwerken tot 70 jaar. 'Enkele weken geleden wilde het kabinet de AOW-leeftijd voorlopig nog niet verhogen tot 67 jaar. Ik snap werkelijk niet waarom de minister dan nu met 70 jaar op de proppen komt,' aldus Van Splunder.

De minister koppelde zijn opmerkingen aan de levensverwachting in 2040, maar Van Splunder vindt dat voorbarig. 'Niemand kan vandaag al voorspellen hoe oud mensen over ruim dertig jaar zullen worden. Dat is koffiedik kijken en daar heeft niemand wat aan.'

Het CNV Vakcentrale is tegenstander van verhoging van de AOW-leeftijd. Op dit moment stoppen werknemers, al dan niet gedwongen, ruim voor hun vijfenzestigste. Vooroordelen, waarvan is aangetoond dat ze niet kloppen, en een gebrek aan scholing spelen een belangrijke rol. Het CNV wil dat werknemers - gezond en met plezier - tot hun pensioen kunnen blijven werken. 'Daar valt een wereld te winnen. Als het kabinet werkelijk iets wil bereiken, dan kan het beter nog meer energie in die groep steken,' aldus Van Splunder.

http://www.cnv.nl