Ingezonden persbericht


Nijmegen, zaterdag 19 juli 2008

P E R S B E R I C H T

Vierdaagsefeesten sluiten af met denderend slotakkoord

Wandelaars en feestvierders sluiten elkaar in de armen op deze laatste avond van de Vierdaagse. Gladiool en pilsje worden gebroederlijk geheven in een gezamenlijke toast. Het is druk, gezellig en relaxed. Dit zijn de Vierdaagsefeesten op hun best.

Je kan letterlijk over de hoofden lopen, zo druk is het. De bands spelen dat het een lust is. Obers snellen af en aan. Rode konen op de wangen van de koks in de uitstallingen met beenham en hamburgers. Wandelaars draaien een dansje met de medaille trots op de borst gespeld. Publiek applaudisseert nogmaals voor de loper die moeizaam voorbij komt - ook al is het al avond dan nog krijgt deze loper overal een bemoedigend woord en een soms bijna tè ferme schouderklop.

Wanneer op de Waalkade om kwart voor twaalf Normaal begint aan een denderend slotakkoord van de Vierdaagsefeesten gaat jong en oud uit zijn dak op de meeslepende klanken van deze oerrock. "Dit is toch muziek zoals muziek bedoeld is", verzucht een man, "ik kende alleen Oerend Hard, maar dit is gewoon vet genieten!"

De organisatie bedankt alle partners (horeca en binnenstadsondernemers, sponsoren, gemeente, politie, GHOR, brandweer, Rijkswaterstaat en alle andere diensten) en bovenal alle 1.308.000 bezoekers voor het vlekkeloze verloop van dit evenement dat dankzij hen weer grandioos is geweest. Volgend jaar: zelfde tijd, zelfde plek!

Zaterdag: 149.000 bezoekers
Zondag: 215.000 bezoekers
Maandag: 190.000 bezoekers
Dinsdag: 204.000 bezoekers
Woensdag: 185.000 bezoekers
Donderdag: 140.000 bezoekers
Vrijdag: 225.000 bezoekers

EINDE PERSBERICHT