Politie Zuid-Holland-Zuid

19/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 19-07-2008 o Persberichten District II

BRAND IN WONING
LEERDAM Kortsluiting in een apparaat heeft brand veroorzaakt in de woonkamer. Gelukkig was het vuur snel uit. Ambulancepersoneel keek nog wel de vijf bewoners na omdat deze rook hadden ingeademd. De mensen hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De melding van de brand kwam op zaterdag 19 juli 2008 omstreeks 05.25 uur. De woning staat in de Azaleastraat in Leerdam.

CARAVAN IN BRAND
OUD-ALBLAS Een caravan die stond op een terrein aan de Kooiwijk in Oud-Alblas is uitgebrand. De melding van de brand kwam op zaterdag 19 juli 2008 rond middernacht. Op een stuk grond aan het water zagen politiemensen inderdaad de brandende caravan. De brandweer begon met blussen. De 56-jarige eigenaar uit Oud-Alblas vertelde dat zijn zoon op vrijdag nog aan het werk was geweest bij de caravan.

BOOM OMVER
PAPENDRECHT Een 49-jarige autobestuurder uit Papendrecht heeft een boom omver gereden. Dat gebeurde op zaterdag 19 juli 2008 rond 03.45 uur op de Burgmeester Keijzerweg in Papendrecht. Agenten zagen daar dat de boom op de weg lag en de auto stond in de middenberm. Ze lieten de bestuurder blazen en hieruit bleek dat de man een te hoog promillage had door alcoholgebruik. De 49-jarige verklaarde dat hij door vermoeidheid in slaap was gevallen. De politie vorderde zijn rijbewijs in.

STEIGERMATERIAAL
PAPENDRECHT Agenten hebben twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van steigermateriaal. Ze controleerden op zaterdagmorgen 19 juli 2008 op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht een bestelbus die te zwaar beladen was. De twee inzittenden mochten niet verder rijden voordat ze een deel van de lading hadden uitgeladen. Maar nadat de politiebus verder reed gingen de verdachten ook weg. Politiemensen zetten daarom de bus weer aan de kant bij de N3 in Dordrecht. Ze hielden de twee mannen van 36 en 38 jaar uit Rotterdam aan. Later vertelden de twee dat ze het steigermateriaal gestolen hadden in Papendrecht.