Politie Zuid-Holland-Zuid

19/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-07-2008 o Persberichten District I

POLITIE BEKEURT NA OVERLAST
DORDRECHT Agenten van het Wijkteam Oost hebben op 17 juli zeven jongeren bekeurd op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. De zeven hingen luidruchtig rond bij het winkelcentrum bij het Pearl Buck-erf in Dordrecht. De jongeren weten dat dat niet mag, doordat dit daar op borden staat aangegeven. Ook de buurtagent heeft hen gemeld dat nodeloos rondhangen niet mag. Niet voor niets, want op de bewuste plaats wordt al langer overlast ervaren. Ook op 17 juli werden de jongneren door een buurtbewoner weggestuurd, maar daar trok de groep zich niet veel van aan. Daarop kregen de zeven hun bekeuring.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN
DORDRECHT/MOOKHOEK De politie heeft in een onderzoek naar huiselijk geweld een 31-jarige verdachte uit Dordrecht aangehouden. De aanhouding gebeurde op vrijdagmiddag 18 juli 2008 bij de rijksweg A12 in de buurt van Utrecht. De politie begon een onderzoek nadat de 26-jarige ex-vriendin uit Puttershoek aangifte deed. Op 24 juni 2008 wachtte de verdachte volgens de vrouw haar op en nam de 26-jarige en haar kind tegen haar wil mee vanuit Mookhoek. Op de Johan de Wittstraat in Dordrecht zag de vrouw kans te ontsnappen uit de auto en sprak een agent aan. Vervolgens begon een onderzoek omdat de verdachte zich verborgen hield. Daaraan kwam op 18 juli 2008 dus een einde. De 31-jarige zou de vrouw hebben bedreigd en mishandeld.

GESTOLEN SNORFIETS
DORDRECHT Agenten hebben een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed op een snorfiets over de Krispijnseweg in Dordrecht. De politiemensen trokken het frame- en kentekennummer na en ontdekten dat de tweewieler eigendom is van een rijwielhandelaar. Deze vertelde dat er een aantal snorfietsen kort geleden waren gestolen en dit was er dus een van. De 21-jarige man vertelde een onsamenhangend verhaal over de herkomst van de snorfiets. De aanhouding gebeurde op vrijdagmiddag 18 juli 2008.

MISHANDELING EN DIEFSTAL
DORDRECHT De politie zoekt de verdachte waartegen drie mensen aangifte hebben gedaan. Een 36-jarige man uit Dordrecht deed aangifte op vrijdagavond 18 juli 2008 tegen de verdachte omdat deze geld van hem had beroofd. Dat gebeurde bij het Scheffersplein in Dordrecht. De verdachte sloeg en schopte het slachtoffer en nam het geld mee. Ook een 22-jarige man uit Dordrecht deed aangifte omdat de verdachte hem getrapt en geschopt had. Een 36-jarige man uit Dordrecht vertelde de politie dat de verdachte hem in de nacht van donderdag op vrijdag 18 juli 2008 had geslagen en zijn mobiele telefoon had gestolen. Dat gebeurde bij het Vrieseplein.

VERNIELING
DORDRECHT Twee mannen van 22 en 27 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden voor vernieling. Agenten gingen op vrijdagavond 18 juli 2008 naar de Wolwevershaven in Dordrecht. Twee personen zouden daar een aantal fietsen en een ruitenwisser van een auto hebben vernield. Na onderzoek vonden agenten de twee verdachten bij een woning aan de Binnen Walevest.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Een in Dordrecht gestolen auto is weer teruggevonden. Agenten gingen op zaterdag 19 juli 2008 omstreeks 01.00 uur naar de Haringvlietstraat in Dordrecht. Daar stond een aantal personen bij een geparkeerde auto en een getuige vertrouwde dat niet en waarschuwde de politie. De politiemensen zagen dat er achter het stuur van de auto iemand zat die een helm droeg. Na controle bleek het om een gestolen auto te gaan. De politiemensen hielden de bestuurder aan nadat deze eerst probeerde te vluchten. Ook volgden nog twee andere aanhoudingen. De verdachten zijn 16, 18 en 22 jaar en komen alle drie uit Dordrecht.

WATERBED
DORDRECHT Een matras en een deel van een bed heeft in brand gestaan. De melding van de brand in een woning aan het H. Roland Holst-erf in Dordrecht kwam op zaterdag 19 juli 2008 omstreeks 03.00 uur. Oorzaak was vermoedelijk kortsluiting in het waterbed. De 33-jarige bewoonster stond met haar drie kinderen buiten. Na controle en het verwijderen van de matras mochten zij en haar kinderen weer de woning in.

FIETS
DORDRECHT Een 18-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden in ieder geval voor heling. Hij reed op zaterdag 19 juli 2008 rond 05.00 uur over de Karel Doormanweg in Dordrecht op een damesfiets. Het achterlicht van de fiets brandde niet en daarom controleerden agenten hem. Hieruit bleek dat erop de fiets een niet origineel slot zat. Uit controle bleek het om een gestolen fiets te gaan die was weggenomen bij het station in Dordrecht. De verdachte verklaarde dat hij de fiets zelf had gestolen.

AANRIJDING OP BRUG
HENDRIK-IDO-AMBACHT Drie autos zijn betrokken geraakt bij een ongeval op de brug. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 18 juli 2008 op de brug over de rivier De Noord bij Hendrik-Ido-Ambacht. Het verkeer kwam tot stilstand omdat de burg openging. Een 22-jarige autobestuurder uit Ridderkerk zag dat kennelijk te laat en botste met zijn voertuig tegen een auto die al stilstond. Deze schoof weer door naar een wagen hiervoor. In het voertuig waar de auto van de 22-jarige tegenaan botste zaten een 25-jarige man uit Oosterhout en zijn 35-jarige vriendin uit Breda. Zij klaagde na de klap over pijn aan haar nek en rug. Het ambulancepersoneel nam geen risico en liet de brandweer het dak van de auto afhalen. Voor onderzoek nam een ambulance haar mee naar het ziekenhuis. Ook haar 25-jarige vriend ging mee maar waarschijnlijk heeft hij geen letsel. Voor de afhandeling van het ongeval sloot de politie de brug aan twee kanten af.

HENNEP
ZWIJNDRECHT In een woning aan de Uranusstraat in Zwijndrecht is een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen op vrijdagmiddag 18 juli 2008 naar dit adres na een melding dat de deur van het pand openstond en er een sterke weedlucht vandaan kwam. Inderdaad stond de deur open en lagen er in de gang lege plantenbakjes en verdorde takken. In de woonkamer was een hennepkwekerij met ongeveer 125 plantjes. Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf ruimde de kwekerij op. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

KRAT
ZWIJNDRECHT Drie verdachten hebben een krat met lege flessen bier gestolen. Zij deden dat op vrijdagavond 18 juli 2008 uit een tuin van een woning aan het Burgemeester Doornplein in Zwijndrecht. De verdachten lieten het krat achter op de Lindelaan. Getuigen gaven signalementen door en agenten vonden de drie aan de voorkant van het station. Een rende weg maar de andere twee gingen mee naar het bureau. Later hielden agenten ook nummer drie aan. Hij was thuis. De aangehouden jongens zijn 16, 17 en 19 jaar en komen uit Zwijndrecht.