Antillenhuis


Antilliaanse deelnemers lopen Vierdaagse weer uit

Antilliaanse deelnemers lopen Vierdaagse weer uit. In totaal 34.962 wandelaars hebben vrijdag de 92ste Vierdaagse uitgelopen. Dit heeft de organisatie vrijdagavond bekendgemaakt. Onder hen diverse Antilliaanse wandelaars waaronder vier leden van de Antilliaanse Douanekorps.

Dit jaar schreven zich ruim 44.000 wandelaars in, waarvan er dinsdag 38.432 aan de start verschenen. De laatste dag was meteen de natste. Al in de vroege ochtenduren bij de start regende het flink. Pas tegen tien uur klaarde het wat op, maar tijdens de intocht over de Sint Annastraat (Via Gladiola) kregen de lopers weer forse buien te verduren.

De temperatuur tijdens deze Vierdaagse was volgens de organisatie ideaal om te wandelen. Dat is overigens beaamd door de Antilliaanse deelnemers die weer uitkijken naar volgend jaar.

Voor de begroeting op de "Via Gladiola"was ook dit jaar weer de burgemeester van Nijmegen aanwezig, de heer Thom de Graaf. Onder de aanwezigen ook tal van Nederlandse bewindslieden, autoriteiten van het leger en vertegenwoordigers van verschillende ambassades. Het Antillenhuis was ook ditmaal present. Ditmaal vertegenwoordigd door de plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister mw. Mavis Brooks-Salmon. Alle Antilliaanse deelnemers kregen, voorzover mogelijk, door haar gladiolen en een schouderklopje uitgereikt voor hun inspanningen.

Later op de avond was mw. Brooks-Salmon ook aanwezig in Papendal waar de Antilliaanse douanebeambten de deelnemersmedaille kregen uitgereikt.

Mw. Brooks-Salmon begroet twee Antilliaanse deelnemers in Nijmegen (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

Gepubliceerd op: 19-07-2008 Bron: Antillenhuis