Politie Haaglanden

Persberichten 19 juli

Haaglanden , 19-07-2008

Politie zoekt getuigen
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een steekincident aan de Jacobsmantelstraat. Vrijdag 18 juli om 11.30 uur kregen agenten een melding dat een man zou zijn neergestoken. Ter plaatse troffen zij een 42-jarige Hagenaar aan. De man had een steekwond aan zijn been. De 43-jarige dader kon in de directe omgeving worden aangehouden. De man was gestoken met een plamuurmes. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Spiegelvandaal aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 19 juli om 02.00 uur in de Voldersgracht een 18-jarige Hagenaar aan. Medewerkers van het cameratoezicht zagen dat de man spiegels van autos trapte. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Ik heb u hulp niet nodig
Den Haag Een 56-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte vrijdag 18 juli om 22.45 uur nabij de Hoefkade een aanrijding. Politieagenten die de man en de benadeelden wilden helpen werden door de 56-jarige weggestuurd. Ik heb u hulp niet nodig zei de man. Al snel bleek waarom. De man had de nodige alcohol gedronken. Hij werd alsnog aangehouden en blies 765 ugl. Het rijbewijs kon de man dan ook inleveren.

Door het lint
Den Haag Een 34-jarige Hagenaar ging vrijdag 18 juli om 18.30 uur compleet door het lint. De man ging daarbij in de dakrand van zijn woning aan de Karel de Geerstraat staan en dreigde naar beneden te springen. Hij zette daarbij een mes op zijn keel om agenten die te hulp wilde schieten op afstand te houden. Hij sprong vervolgens expres naar beneden. De man was kennelijk suïcidaal en was onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen) Hij ligt in het ziekenhuis en na de operatie zal gekeken worden hoe het verder moet met deze man.

Verdachte steekt vrouw neer
Den Haag Een 26-jarige vrouw is zaterdagochtend 19 juli om 04.45 uur in haar woning neergestoken door een 40-jarige Hagenaar. De man drong haar woning aan de Van Leeuwenhoekstraat binnen en dreigde haar te verkrachten. De vrouw verzette zich hevig en werd door de man neergestoken. Zij is met steekwonden vervoerd naar het ziekenhuis en direct geopereerd. Zij maakt het naar omstandigheden redelijk. De man vluchtte de woning uit. Gewaarschuwde agenten wisten de man in de omgeving van het Rijswijkseplein aan te houden. Hierbij verzette de man zich en moest hij met behulp van peperspray worden overmeesterd. Hij is ingesloten op verdenking van poging tot doodslag en poging tot verkrachting. De Hagenaar wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Buschauffeur vindt wapen
Den Haag/Loosduinen Een 43-jarige buschauffeur vond zaterdag 19 juli om 08.00 uur op het wegdek van de Escamplaan een vuurwapen. Uit onderzoek bleek dat het ging om een oud verroest alarmpistool. De politie heeft het wapen meegenomen.

Dure bon
Den Haag/Loosduinen Een 30-jarige Hagenaar kon zaterdag 19 juli om
01.15 uur een fikse bekeuring afrekenen. De man negeerde op de Madepolderweg het rode licht. Aan het bureau bleek dat hij ook nog ruim 200 euro aan openstaande boetes had openstaan. Die moest hij direct betalen.

Autokrakers aangehouden
Wassenaar/Voorburg Agenten hielden zaterdag 19 juli om 02.45 uur nabij de Charlotte van Pallandtstraat twee Hagenaars (44 en 50 jaar) aan. Het duo werd in 1e instantie betrapt op de Wittenburgweg in Wassenaar. Agenten kwamen rond 02.00 uur net te vroeg om beide mannen op heterdaad te kunnen betrappen. Zij spraken ze aan en verzochten ze de gemeente te verlaten. Het duo werd door een onopvallende eenheid van de politie gevolgd. Niet voor niets. Immers zij namen een nieuwe poging aan de Charlotte van Pallandstraat in Voorburg. Dar namen zij uit een auto een I-pod mee. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar de auto vergeten was af te sluiten. Beiden kregen een proces-verbaal wegens diefstal.

Dure lekke band
Wassenaar Een 76-jarige automobilist uit Oegstgeest hield aan een lekke band ook nog fikse een bekeuring over. Agenten zagen de man staan op de Rijksstraatweg staan. Hij was bezig om zijn lekke band te verwisselen. Agenten die de man wilde helpen roken dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 330 ugl een kreeg een bekeuring. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Minderjarige met wurgstokjes
Monster De politie hield zaterdag 19 juli om 01.30 uur een 17-jarige inwoner uit Ter Heijde aan. De jongen werd in de Zeestraat gecontroleerd. In de buddysit van zijn scooter had hij zogenaamde wurgstokjes verstopt. Dit is echter een verboden wapen. De jongen moest zijn wapentuig afstaan en kreeg via de politieparketsecretaris direct een taakstraf van 20 uur.

Ruzie in het verkeer
Naaldwijk Een 24-jarige Hagenaar wond zich zaterdag 19 juli om 09.30 uur zo op over het rijgedrag van een 46-jarige vrachtwagenchauffeur dat hij op de Dijkweg zijn personenauto voor de vrachtwagen zette. Nadat de verhitte man was uitgestapt sloeg hij een deuk in zijn vrachtwagen portier. Agenten hielden de man aan.

Woninginbrekers aangehouden
Pijnacker De politie kon zaterdag 19 juli om 02.50 uur twee woninginbrekers aanhouden. Agenten kregen een melding dat er in een woning aan de Hesselt van Dinterlaan werd ingebroken. Met eenheden van Pijnacker-Nootdorp, Delft en Ypenburg-Leidschenveen werd een groot gedeelte van de wijk afgezet in de hoop de verdachten te achterhalen. Nabij het randstadrailperron zagen agenten twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Het tweetal uit den Haag (20 en 26 jaar) werd direct ingerekend. Beiden verdachten zijn al eerder betrokken geweest bij woning inbraken. Zij zitten vast voor nader verhoor. In de ruin vonden agenten een juwelenkistje met sieraden die de verdachten kennelijk in hun vlucht hadden achtergelaten.

Tumult na huiselijke ruzie
Delft De politie kon met behulp van peperspray vrijdagavond 18 juli om 20.00 uur een agressieve 30-jarige Leidschendammer aanhouden. De man had in een woning aan de Meermanstraat de 55-jarige bewoonster mishandeld en haar geslagen met een koevoet. De vrouw die daarbij gewond raakte aan haar hoofd moest door de gewaarschuwde GGD worden behandeld. De man vertrok in zijn auto maar kwam later weer terug. Agenten wisten toen de man aan te houden. In zijn broeksband had de man ook nog een hakbal. De ruzie ligt in de relationele sfeer. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Overval op coffeeshop
Delft Drie gewapende mannen pleegden vrijdagavond 18 juli kort voor middernacht een overval op de coffeeshop aan het Achterom. Het drietal drong de zaak binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een wapen. Nadat zij geld hadden weggenomen renden zij weg in de richting van de Hamtunnel. De beheerders van de zaak achtervolgden daarbij de overvallers. Toen zij uit de Hamtunnel kwamen sprongen zij in een auto en reden hard weg. De verdachten hebben een negroïde uiterlijk en droegen gezichtsbescherming en donkere kleding. De auto waarin zij wegreden was een klein model auto en was goudkleurig. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen vermeende schietpartij
Delft De politie is op zoek naar getuigen van een vermeende schietpartij aan de Papsouwselaan op vrijdagavond 18 juli om 16.20 uur. Omstanders belden dat zij enkele mannen zagen lopen waarbij door een van de mannen enkele schoten werden afgevuurd. De politie zette een gedeelte van het parkeerterrein af voor sporenonderzoek. In de directe omgeving kon de politie twee mannen (22 en 28 jaar) aanhouden. Zij zijn in verzekering gesteld en worden gehoord over hun aandeel in de zaak. Niemand raakte gewond. Een vuurwapen werd niet gevonden. Wel trof de politie op het parkeerterrein enkele hulzen aan. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Fietsendieven aangehouden
Zoetermeer Twee jongeren (16 en 17 jaar) werden vrijdagavond 18 juli aangehouden op verdenking van diefstal van fietsen. De 16-jarige werd in de Westwaarts aangehouden. Hij reed op een fiets met een open slot zonder sleutel. De 17-jarige werd in de Waranda aangehouden. Ook hier ontbrak de benodigde sleutel. De fiets bleek eerder in Zoetermeer te zijn gestolen. Beiden jongeren kregen een proces-verbaal.

Te dronken om te rijden
Zoetermeer Een 35-jarige Zoetermeerder liep vrijdag 18 juli tegen de lamp. De man reed met zijn auto door de groenvoorziening aan het Alferbos. Agenten troffen de man aan nabij zijn auto. Hij was flink onder invloed en blies aan het bureau 1040 ugl. Het rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd.

Duur blikje bier
Zoetermeer Een 24-jarige Zoetermeerder kreeg zaterdag 19 juli om 00.45 uur op het Stadhuisplein een bekeuring omdat de man op straat alcohol nuttigde. De man weigerde aan de agenten zijn persoonsgegevens kenbaar te maken waarna zij hem aanhielden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en schold de agenten flink uit. Hij werd voor belediging en verzet bij aanhouding ingesloten. De man kreeg de volgende dag een transactie voorstel van 650 euro. Als hij die niet betaald moet de man 20 oktober voor de rechter komen.